reklama

Suroviny

  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 100 ml mléko
  • 1 citron, kůra
  • 4 lžíce krupicový cukr
  • 4 plátky toastový chleba nebo brioška, šikmo překrojený na půl
  • 50 g máslo
  • 450 g švestky, rozpůlené a zbavené pecek
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • crème fraîche nebo vanilková zmrzlina, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    V mělké misce smíchejte vejce, mléko, citronovou kůru a 1 lžíci cukru. Plátky chleba ve směsi z obou stran obalte.

  • KROK 2

    Do kastrůlku dejte 2 lžíce cukru a 25 g másla a poté jemně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte švestky a opékejte, dokud nezměknou a šťáva nezezlátne (asi 5 minut). Přidejte citronovou šťávu a mírně zahřívejte, aby vznikl světlý sirup.

  • KROK 3

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající máslo, přidejte plátky chleba a opékejte z obou stran do zlatova. Na každý talíř dejte dva plátky francouzského toastu, švestky společně se šťávou a vše na závěr posypte zbylým cukrem. Podávejte je samotné, nebo s crème fraîche či vanilkovou zmrzlinou.

reklama
reklama
reklama
reklama