
Croissanty s čokoládou a mandlemi
Na 6 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Dodejte croissantům jednoduchým trikem pořádný šmrnc. Tahle luxusní snídaně každého požitkáře vynese do nebes. Naplňte croissanty marcipánem, mandlemi a čokoládou a uvidíte, že jiné už chtít nebudete. Navíc můžete použít i starší croissanty, kterým dopřejete druhou šanci zazářit.
Přejít na suroviny
- 6 ks croissantů
- 100 g marcipánnalámaný nebo nakrájený na malé kousky
- 50 g plátky mandlíopražené
- 50 g mléčná čokoládanasekaná
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal384
- tuky21g
- nasycené6g
- sacharidy43g
- cukry20g
- vláknina2g
- proteín8g
- sůl0.67g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C. Každý croissant podélně nakrojte, ale neprokrajujte úplně – měly by se dát otevřít jako knihy. Spodní polovinu každého posypte nebo potřete marcipánem, následně posypte 1 lžičkou mandlí a 1 lžící čokolády.
krok 2
Uzavřete, dejte na plech vyložený pečicím papírem a povrch posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Pečte 5 minut nebo dokud se čokoláda nerozpustí. Podávejte teplé.