
Croissanty s čokoládou a mandlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Přejít na suroviny
- 6 ks croissantů
- 100 g marcipánnalámaný nebo nakrájený na malé kousky
- 50 g plátky mandlíopražené
- 50 g mléčná čokoládanasekaná
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal384
- tuky21g
- nasycené6g
- sacharidy43g
- cukry20g
- vláknina2g
- proteín8g
- sůl0.67g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C. Každý croissant podélně nakrojte, ale neprokrajujte úplně – měly by se dát otevřít jako knihy. Spodní polovinu každého posypte nebo potřete marcipánem, následně posypte 1 lžičkou mandlí a 1 lžící čokolády.
krok 2
Uzavřete, dejte na plech vyložený pečicím papírem a povrch posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Pečte 5 minut nebo dokud se čokoláda nerozpustí. Podávejte teplé.