Francouzský toust s meruňkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g másla
- 6 meruňek, rozpůlené a zbavené pecek
- 200 g karamelu
- 350 g hotový vanilkový krém
- 8 malé, tlusté plátky briošky nebo bílý chléb
Postup přípravy
- KROK 1
Na středně velké pánvi rozpustíme 1 lžíci másla. Vložte meruňky řeznou stranou dolů a zlehka smažte 2-3 minuty. Otočte a vařte ještě 1 minutu, dokud nebudou lehce zlatavé. Přidejte hotový karamel do pánve a roztavte, dokud nebude krásně tekutý – pokud je stále příliš hustý na to, aby obalil ovoce, přidejte kapku vody. Udržte v teple.
- KROK 2
Smíchejte pudink se 4 lžícemi vody, poté do něj namáčejte chleba a otočte, aby se důkladně obalil. Na velké nepřilnavé pánvi rozpustíme polovinu zbývajícího másla. Z poloviny plátků chleba lehce setřete přebytečnou pudinkovou směs a smažte na másle 2 minuty z každé strany dozlatova. Opakujte se zbývajícím máslem a chlebem, poté podávejte horké s karamelovými meruňkami.