reklama

  • 100 g rozinek
  • 6 lžic likéru typu Baileys
  • 250 g 72% hořké čokolády
    nasekané na malé kousky
  • 250 g mléčné čokolády
    nasekané na malé kousky
  • 100 g másla
  • 300 g máslových sušenek
    rozdrcených na kousky
  • 225 g maraschino třešní
    slité a rozpůlené
  • 200 g bílé čokolády
  • jedlý zlatý třpyt
    není nutné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal190
  • tuky12g
  • nasycené7g
  • sacharidy18g
  • cukry14g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.1g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Vyložte čtvercovou formu o rozměrech 20x20 cm pečicím papírem. Dejte rozinky do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přidejte 2 lžíce likéru a přikryjte fólií. Poté ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund. Nechte přikryté, aby se likér nasákl do ovoce.

  • krok 2

    Rozpusťte 150 g hořké a 150 g mléčné čokolády spolu s máslem v pánvi, dokud se zcela nerozpustí, poté vmíchejte nasáklé rozinky, zbytek likéru, kousky sušenek a třešně. Lžící rozetřete do připravené formy a uhlaďte povrch. Dejte do ledničky na 1 hodinu, dokud neztuhne.

  • krok 3

    Rozpusťte zbylou hořkou, mléčnou a bílou čokoládu odděleně, poté nalijte přes vršek a zamíchejte, přitom posypávejte jedlými třpytkami. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny. Před krájením pak nechejte povolit na pokojovou teplotu, aby čokoláda při krájení nepraskala.

reklama
reklama
reklama
reklama