Likérové čokoládové kostky
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- + tuhnutí
- Velmi snadné
- Porce 8 - 36
- 100 g rozinek
- 6 lžic likéru typu Baileys
- 250 g 72% hořké čokoládynasekané na malé kousky
- 250 g mléčné čokoládynasekané na malé kousky
- 100 g másla
- 300 g máslových sušenekrozdrcených na kousky
- 225 g maraschino třešníslité a rozpůlené
- 200 g bílé čokolády
- jedlý zlatý třpytnení nutné
- kcal190
- tuky12g
- nasycené7g
- sacharidy18g
- cukry14g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.1gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Vyložte čtvercovou formu o rozměrech 20x20 cm pečicím papírem. Dejte rozinky do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přidejte 2 lžíce likéru a přikryjte fólií. Poté ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund. Nechte přikryté, aby se likér nasákl do ovoce.
krok 2
Rozpusťte 150 g hořké a 150 g mléčné čokolády spolu s máslem v pánvi, dokud se zcela nerozpustí, poté vmíchejte nasáklé rozinky, zbytek likéru, kousky sušenek a třešně. Lžící rozetřete do připravené formy a uhlaďte povrch. Dejte do ledničky na 1 hodinu, dokud neztuhne.
krok 3
Rozpusťte zbylou hořkou, mléčnou a bílou čokoládu odděleně, poté nalijte přes vršek a zamíchejte, přitom posypávejte jedlými třpytkami. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny. Před krájením pak nechejte povolit na pokojovou teplotu, aby čokoláda při krájení nepraskala.