reklama

  • 500 g mouka pšeničná hladká
  • 1 balíček kypřicí prášek do pečiva
  • 4 lžíce hnědý cukr
  • 1 lžíce skořice
    mletá

Na jednu dávku lívanců

  • 125 g bílý jogurt
  • 1 vejce
    větší
  • 1 lžíce mléka
  • máslo
    na smažení
  • javorový sirup
    nebo Nutela k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal75
  • tuky2g
  • nasycené1g
  • sacharidy12g
  • cukry3g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a vše důkladně promíchejte.

    Směs přesypte do nádoby s víkem a uzavřete.

  • krok 2

    Chcete-li vytvořit jednu dávku lívanců, vyklopte do mísy jogurt, přidejte vejce, mléko a vše prošlehejte vidličkou. Kelímek od jogurtu opláchněte a dobře osušte, poslouží následně jako odměrka.

    K mokrým ingrediencím přisypte jeden jogurtový kelímek suché směsy a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.

  • krok 3

    Rozpalte pánev s kouskem másla. Lžící tvořte z těsta placičky a opékejte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, asi 2-3 minuty. Otočte je a pečte, dokud nejsou na dotek pevné, poté přendejte na talíř. Přidejte ještě trochu másla a pokračujte v pečení lívanců, dokud se nespotřebuje všechno těsto.

    Podávejte přelité javorovým sirupem nebo namazané Nutelou.

reklama
reklama
reklama
reklama