Klasické palačinky
Tento spolehlivý recept na klasické palačinkové těsto vás nikdy nezklame. Je univerzální, takže je jen na vás, zda palačinky budete podávat se sladkou či se slanou náplní.
Nutriční hodnoty: per serving
V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a vše důkladně promíchejte.
Směs přesypte do nádoby s víkem a uzavřete.
Chcete-li vytvořit jednu dávku lívanců, vyklopte do mísy jogurt, přidejte vejce, mléko a vše prošlehejte vidličkou. Kelímek od jogurtu opláchněte a dobře osušte, poslouží následně jako odměrka.
K mokrým ingrediencím přisypte jeden jogurtový kelímek suché směsy a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.
Rozpalte pánev s kouskem másla. Lžící tvořte z těsta placičky a opékejte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, asi 2-3 minuty. Otočte je a pečte, dokud nejsou na dotek pevné, poté přendejte na talíř. Přidejte ještě trochu másla a pokračujte v pečení lívanců, dokud se nespotřebuje všechno těsto.
Podávejte přelité javorovým sirupem nebo namazané Nutelou.