Klasické palačinky
Tento spolehlivý recept na klasické palačinkové těsto vás nikdy nezklame. Je univerzální, takže je jen na vás, zda palačinky budete podávat se sladkou či se slanou náplní.
V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a vše důkladně promíchejte.
Směs přesypte do nádoby s víkem a uzavřete.
Chcete-li vytvořit jednu dávku lívanců, vyklopte do mísy jogurt, přidejte vejce, mléko a vše prošlehejte vidličkou. Kelímek od jogurtu opláchněte a dobře osušte, poslouží následně jako odměrka.
K mokrým ingrediencím přisypte jeden jogurtový kelímek suché směsy a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.
Rozpalte pánev s kouskem másla. Lžící tvořte z těsta placičky a opékejte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, asi 2-3 minuty. Otočte je a pečte, dokud nejsou na dotek pevné, poté přendejte na talíř. Přidejte ještě trochu másla a pokračujte v pečení lívanců, dokud se nespotřebuje všechno těsto.
Podávejte přelité javorovým sirupem nebo namazané Nutelou.