Meloun v dukkah směsi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- velký vodní meloun, nebo 1/2 malého melounu
- olivový olej, na potření
Na dukkah směs
- 25g lískové oříšky, bez slupky
- 25g sezamová semínka
- 2,5 lžičky koriandr, semínka
- 2 lžičky římský kmín
- 1 lžička mořská sůl
- 1/4 lžičky černý pepř
- 1/4 lžičky mletá paprika
- špetka kajenský pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Na přípravu dukkah směsi rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Lískové ořechy a sezamová semínka opečte dozlatova (lískové ořechy a sezamová semínka zvlášť). Mezitím si na suché pánvi opražte koriandr a kmín, dokud se nerozvoní – asi 1 minutu. Vše nechejte vychladit.
- KROK 2
Přendejte ořechy, koření a zbývající ingredience na dukkah do kuchyňského robotu, mlýnku na kávu nebo hmoždíře. Rozmixujte na hrubou směs. Tato směs vydrží případně ve vzduchotěsné nádobě až 1 měsíc.
- KROK 3
Nakrájejte meloun na malé, tenké měsíčky. Ořízněte kůru ze spodní části každého měsíčku tak, aby strana byla rovná, potřete špičky trochou olivového oleje a ponořte do dukkah, ve které se špička obalí.