Meloun v dukkah směsi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- velký vodní melounnebo 1/2 malého melounu
- olivový olejna potření
Na dukkah směs
- 25g lískové oříškybez slupky
- 25g sezamová semínka
- 2,5 lžičky koriandrsemínka
- 2 lžičky římský kmín
- 1 lžička mořská sůl
- 1/4 lžičky černý pepř
- 1/4 lžičky mletá paprika
- špetka kajenský pepř
- kcal287
- tuky22g
- nasycené2g
- sacharidy18g
- cukry15g
- vláknina2g
- proteín6g
- sůl2.53g
Postup přípravy
krok 1
Na přípravu dukkah směsi rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Lískové ořechy a sezamová semínka opečte dozlatova (lískové ořechy a sezamová semínka zvlášť). Mezitím si na suché pánvi opražte koriandr a kmín, dokud se nerozvoní – asi 1 minutu. Vše nechejte vychladit.
krok 2
Přendejte ořechy, koření a zbývající ingredience na dukkah do kuchyňského robotu, mlýnku na kávu nebo hmoždíře. Rozmixujte na hrubou směs. Tato směs vydrží případně ve vzduchotěsné nádobě až 1 měsíc.
krok 3
Nakrájejte meloun na malé, tenké měsíčky. Ořízněte kůru ze spodní části každého měsíčku tak, aby strana byla rovná, potřete špičky trochou olivového oleje a ponořte do dukkah, ve které se špička obalí.