reklama

Suroviny

  • velký vodní meloun, nebo 1/2 malého melounu
  • olivový olej, na potření

Na dukkah směs

  • 25g lískové oříšky, bez slupky
  • 25g sezamová semínka
  • 2,5 lžičky koriandr, semínka
  • 2 lžičky římský kmín
  • 1 lžička mořská sůl
  • 1/4 lžičky černý pepř
  • 1/4 lžičky mletá paprika
  • špetka kajenský pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na přípravu dukkah směsi rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Lískové ořechy a sezamová semínka opečte dozlatova (lískové ořechy a sezamová semínka zvlášť). Mezitím si na suché pánvi opražte koriandr a kmín, dokud se nerozvoní – asi 1 minutu. Vše nechejte vychladit.

  • KROK 2

    Přendejte ořechy, koření a zbývající ingredience na dukkah do kuchyňského robotu, mlýnku na kávu nebo hmoždíře. Rozmixujte na hrubou směs. Tato směs vydrží případně ve vzduchotěsné nádobě až 1 měsíc.

  • KROK 3

    Nakrájejte meloun na malé, tenké měsíčky. Ořízněte kůru ze spodní části každého měsíčku tak, aby strana byla rovná, potřete špičky trochou olivového oleje a ponořte do dukkah, ve které se špička obalí.

reklama
reklama
reklama
reklama