reklama

  • velký vodní meloun
    nebo 1/2 malého melounu
  • olivový olej
    na potření

Na dukkah směs

  • 25g lískové oříšky
    bez slupky
  • 25g sezamová semínka
  • 2,5 lžičky koriandr
    semínka
  • 2 lžičky římský kmín
  • 1 lžička mořská sůl
  • 1/4 lžičky černý pepř
  • 1/4 lžičky mletá paprika
  • špetka kajenský pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal287
  • tuky22g
  • nasycené2g
  • sacharidy18g
  • cukry15g
  • vláknina2g
  • proteín6g
  • sůl2.53g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na přípravu dukkah směsi rozehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Lískové ořechy a sezamová semínka opečte dozlatova (lískové ořechy a sezamová semínka zvlášť). Mezitím si na suché pánvi opražte koriandr a kmín, dokud se nerozvoní – asi 1 minutu. Vše nechejte vychladit.

  • krok 2

    Přendejte ořechy, koření a zbývající ingredience na dukkah do kuchyňského robotu, mlýnku na kávu nebo hmoždíře. Rozmixujte na hrubou směs. Tato směs vydrží případně ve vzduchotěsné nádobě až 1 měsíc.

  • krok 3

    Nakrájejte meloun na malé, tenké měsíčky. Ořízněte kůru ze spodní části každého měsíčku tak, aby strana byla rovná, potřete špičky trochou olivového oleje a ponořte do dukkah, ve které se špička obalí.

reklama
reklama
reklama
reklama