reklama

  • 2 ks pomeranč
  • 200 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 ks vejce
    prošlehané
  • 200 ml polotučné mléko
  • 220 g ricotta
  • 1 lžíce slunečnicový olej
    nebo jiný rostlinný olej
  • med
    k podávání
  • 1 hrst pistácie
    hrubě nasekané

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal402
  • tuky16g
  • nasycené3g
  • sacharidy52g
  • cukry13g
  • vláknina3g
  • proteín16g
  • sůl0.64g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pomeranče oloupejte nožem tak, abyste je zbavili i bílé vrstvy. Oloupané pomeranče nakrájejte na kolečka. Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte vejce a trochu mléka. Vařečkou postupně zapracovávejte mouku do tekutiny, dokud nezískáte těsto bez hrudek. Vmíchejte zbytek mléka a poté zapracujte ricottu.

  • krok 2

    Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a přidejte trochu olej. Přidejte 3 nebo 4 velké lžíce těsta, rozmístěné dostatečně daleko od sebe, abyste vytvořili lívance o průměru asi 10 cm. Opakujte na středním ohni asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Otočte pomocí paletového obracečky a opékejte další 2 minuty dozlatova. Hotové lívance udržujte v teple (např. v troubě nahřáté na 50°C), než opečete všechny.

  • krok 3

    Naskládejte lívance na talíř, na ně navršte plátky pomeranče, pokapejte medem, posypte ořechy a podávejte teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama