reklama

Suroviny

  • 2 ks pomeranč
  • 200 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 ks vejce, prošlehané
  • 200 ml polotučné mléko
  • 220 g ricotta
  • 1 lžíce slunečnicový olej nebo jiný rostlinný olej
  • med, k podávání
  • 1 hrst pistácie, hrubě nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pomeranče oloupejte nožem tak, abyste je zbavili i bílé vrstvy. Oloupané pomeranče nakrájejte na kolečka. Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte vejce a trochu mléka. Vařečkou postupně zapracovávejte mouku do tekutiny, dokud nezískáte těsto bez hrudek. Vmíchejte zbytek mléka a poté zapracujte ricottu.

  • KROK 2

    Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a přidejte trochu olej. Přidejte 3 nebo 4 velké lžíce těsta, rozmístěné dostatečně daleko od sebe, abyste vytvořili lívance o průměru asi 10 cm. Opakujte na středním ohni asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Otočte pomocí paletového obracečky a opékejte další 2 minuty dozlatova. Hotové lívance udržujte v teple (např. v troubě nahřáté na 50°C), než opečete všechny.

  • KROK 3

    Naskládejte lívance na talíř, na ně navršte plátky pomeranče, pokapejte medem, posypte ořechy a podávejte teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama