Lívance se skořicí a jogurtem
Lívance se skořicí a jogurtem jsou naprosto dokolanou snídaní pro dny, kdy není kam spěchat. Navíc je můžete připravit den předem a nachystat dětem na svačinu nebo si je vzít s sebou do práce.
Pomeranče oloupejte nožem tak, abyste je zbavili i bílé vrstvy. Oloupané pomeranče nakrájejte na kolečka. Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte vejce a trochu mléka. Vařečkou postupně zapracovávejte mouku do tekutiny, dokud nezískáte těsto bez hrudek. Vmíchejte zbytek mléka a poté zapracujte ricottu.
Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a přidejte trochu olej. Přidejte 3 nebo 4 velké lžíce těsta, rozmístěné dostatečně daleko od sebe, abyste vytvořili lívance o průměru asi 10 cm. Opakujte na středním ohni asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Otočte pomocí paletového obracečky a opékejte další 2 minuty dozlatova. Hotové lívance udržujte v teple (např. v troubě nahřáté na 50°C), než opečete všechny.
Naskládejte lívance na talíř, na ně navršte plátky pomeranče, pokapejte medem, posypte ořechy a podávejte teplé.