Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 100 g ovesné vločky
- 1/2 lžičky mletá skořice+ navíc na posypání
- 4 lžičky třtinový cukr
- 450 ml mléko
- 3 banánnakrájený na plátky
- 400 g jahodyočištěné a rozpůlené
- 150 g bílý jogurt
- kcal266
- tuky2g
- nasycené1g
- sacharidy53g
- cukry34g
- vláknina5g
- proteín12g
- sůl0.24g
Postup přípravy
krok 1
Ve středně velkém hrnci smíchejte ovesné vločky, skořici, cukr, mléko a polovinu nakrájených banánů. Za občasného míchání přiveďte k varu. Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte 4-5 minut.
krok 2
Odstavte a rozdělte do 4 misek, ozdobte zbývajícím banánem, jahodami, jogurtem a špetkou skořice.