reklama

Suroviny

  • 250 g máslo, povolené
  • 140 g cukr krystal
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 300 g hladká mouka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké míse smíchejte povolené máslo s cukrem, poté přidejte žloutek, vanilkový extrakt a krátce promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.

  • KROK 2

    Přidejte ke směsi prosátou mouku a míchejte, dokud se směs dobře nespojí – na konci možná půjde těsto lépe zpracovávat rukama.

  • KROK 3

    Základní vanilkové sušenky: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto dejte na 20 – 30 minut do lednice. Pak těsto vyválejte a vykrajujte z něj různé tvary. Pečte 10 – 12 minut, až začne mít zlatavou barvu. Opatrně přendejte upečené sušenky na mřížku, aby vychladly a zkřehly.

reklama
reklama
reklama
reklama