reklama

  • 250 g máslo
    povolené
  • 140 g cukr
    krystal
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 300 g hladká mouka

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal118
  • tuky7g
  • nasycené4g
  • sacharidy13g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín1g
  • sůl0.13g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké míse smíchejte povolené máslo s cukrem, poté přidejte žloutek, vanilkový extrakt a krátce promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.

  • krok 2

    Přidejte ke směsi prosátou mouku a míchejte, dokud se směs dobře nespojí – na konci možná půjde těsto lépe zpracovávat rukama.

  • krok 3

    Základní vanilkové sušenky: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto dejte na 20 – 30 minut do lednice. Pak těsto vyválejte a vykrajujte z něj různé tvary. Pečte 10 – 12 minut, až začne mít zlatavou barvu. Opatrně přendejte upečené sušenky na mřížku, aby vychladly a zkřehly.

reklama
reklama
reklama
reklama