Zlaté sirupové knedlíky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
- 200 g másla
- 225 g hnědého cukru
- 100 g zlatého sirupu+ 2 lžíce navíc do těsta
- 400 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- kcal560
- tuky22g
- nasycené14g
- sacharidy88g
- cukry42g
- vláknina2g
- proteín8g
- sůl1.04g
Postup přípravy
krok 1
Do velké široké pánve nalijte 450 ml vody, polovinu másla, cukr a zlatý sirup a přiveďte k varu. Okamžitě ztlumte, aby jen lehce probublávala.
krok 2
Mléko jen trochu ohřejte. Mezitím v kuchyňském robotu zpracujte prosátou mouku se zbytkem másla, dokud nebude připomínat drobenku. Přidejte 2 lžíce zlatého sirupu a ohřáté mléko a šlehejte, dokud se nespojí v těsto.
krok 3
Tekutinu přiveďte zpět k varu a přidávejte do ní kousky těsta o velikosti dezertní lžičky. Znovu stáhněte plamen na mírný plamen a zvolna vařte 10 minut, několikrát jemně promíchejte.
krok 4
Možná budete muset knedlíčky udělat ve dvou dávkách, aby se všechny neslepily – první dávku s trochou sirupu odeberte do zapékací mísy, přikryjte alobalem a udržujte v teple v troubě na nízkou teplotu, zatímco doděláte zbytek. Knedlíčky můžete podávat třeba s vanilkovým pudinkem.