reklama

  • 200 g másla
  • 225 g hnědého cukru
  • 100 g zlatého sirupu
    + 2 lžíce navíc do těsta
  • 400 ml mléka
  • 500 g hladké mouky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal560
  • tuky22g
  • nasycené14g
  • sacharidy88g
  • cukry42g
  • vláknina2g
  • proteín8g
  • sůl1.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velké široké pánve nalijte 450 ml vody, polovinu másla, cukr a zlatý sirup a přiveďte k varu. Okamžitě ztlumte, aby jen lehce probublávala.

  • krok 2

    Mléko jen trochu ohřejte. Mezitím v kuchyňském robotu zpracujte prosátou mouku se zbytkem másla, dokud nebude připomínat drobenku. Přidejte 2 lžíce zlatého sirupu a ohřáté mléko a šlehejte, dokud se nespojí v těsto.

  • krok 3

    Tekutinu přiveďte zpět k varu a přidávejte do ní kousky těsta o velikosti dezertní lžičky. Znovu stáhněte plamen na mírný plamen a zvolna vařte 10 minut, několikrát jemně promíchejte.

  • krok 4

    Možná budete muset knedlíčky udělat ve dvou dávkách, aby se všechny neslepily – první dávku s trochou sirupu odeberte do zapékací mísy, přikryjte alobalem a udržujte v teple v troubě na nízkou teplotu, zatímco doděláte zbytek. Knedlíčky můžete podávat třeba s vanilkovým pudinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama