reklama

  • 2 ks jablka
    každé asi 200 g
  • 85 g datle
    nahrubo nasekané
  • 85 g sušené švestky
    hrubě nasekané, nebo rozinky
  • 2 lžíce třtinový cukr
    (muscovado)
  • 1 lžička směs koření mixed spice
    nebo perníkové koření
  • 1 ks pomeranč
    kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
  • řecký jogurt
    k podávání

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal150
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy37g
  • cukry7.6g
  • vláknina3g
  • proteín2g
  • sůl0.03g

Postup přípravy

  • krok 1

    Každé jablko rozpulte a dezertní lžičkou z obou půlek vydlabejte jádřinec, tak aby v jablcích zůstaly jamky ve tvaru misky.

  • krok 2

    Smíchejte všechny zbývající ingredience kromě pomerančové šťávy a vzniklou nádivkou naplňte jablka. Vložte je do hlubší nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a zalijte pomerančovou šťávou. Přikryjte poklopem a vařte na střední výkon (500 w) 5-7 minut do změknutí. Nechte pár minut zchladnout a podávejte s jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama