
Sladká plněná jablka
Na 4 porce
Velmi snadné
Příprava
Rychlý zimní dezert si vás získá jednoduchou přípravou v mikrovlnné troubě a skvělou chutí. Při přípravě plněných jablek navíc spotřebujete sušené ovoce, které zůstalo z mikulášské nadílky nebo vánočního pečení.
Přejít na suroviny
Loading...
- 2 ks jablkakaždé asi 200 g
- 85 g datlenahrubo nasekané
- 85 g sušené švestkyhrubě nasekané, nebo rozinky
- 2 lžíce třtinový cukr(muscovado)
- 1 lžička směs koření mixed spicenebo perníkové koření
- 1 ks pomerančkůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
- řecký jogurtk podávání
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal150
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy37g
- cukry7.6g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.03g
Postup přípravy
krok 1
Každé jablko rozpulte a dezertní lžičkou z obou půlek vydlabejte jádřinec, tak aby v jablcích zůstaly jamky ve tvaru misky.
krok 2
Smíchejte všechny zbývající ingredience kromě pomerančové šťávy a vzniklou nádivkou naplňte jablka. Vložte je do hlubší nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a zalijte pomerančovou šťávou. Přikryjte poklopem a vařte na střední výkon (500 w) 5-7 minut do změknutí. Nechte pár minut zchladnout a podávejte s jogurtem.