reklama

Suroviny

  • 6 mini pita chleba
  • 200 g feta sýr
  • 20 g petrželka, nebo máta, pouze listy, nasekané
  • plato obložené zeleninou
  • humus či tzatziki, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Opékejte pita chleba v toustovači, dokud nejsou nafouknuté, ale ještě ne křupavé. Poté je nechte několik minut vychladnout. Mezitím pomocí vidličky rozmačkejte feta sýr ve velké misce. Vmíchejte bylinky a hodně černého pepře.

  • KROK 2

    Vyřízněte kapsu podél jednoho okraje každé pitty a poté do ní vtlačte fetu. Zadní stranou lžíce nebo příborovým nožem ji rozetřete po vnitřku chleba. Lze připravit až 1 den předem a takto uchovávat zakryté v lednici.

  • KROK 3

    Chcete-li rovnou podávat, znovu opečte pita chléb řeznou stranou nahoru v toustovači, dokud nebude křupavý, poté nechte 2 minuty vychladnout a nakrájejte na klínky. Podávejte okamžitě, nejlepší je pokrm do 30 minut od opékání.

reklama
reklama
reklama
reklama