Křupavé feta placičky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 6 mini pita chleba
- 200 g feta sýr
- 20 g petrželkanebo máta, pouze listy, nasekané
- plato obložené zeleninou
- humus či tzatzikik podávání
- kcal277
- tuky8g
- nasycené4g
- sacharidy42g
- cukry38g
- vláknina2g
- proteín12g
- sůl2.06g
Postup přípravy
krok 1
Opékejte pita chleba v toustovači, dokud nejsou nafouknuté, ale ještě ne křupavé. Poté je nechte několik minut vychladnout. Mezitím pomocí vidličky rozmačkejte feta sýr ve velké misce. Vmíchejte bylinky a hodně černého pepře.
krok 2
Vyřízněte kapsu podél jednoho okraje každé pitty a poté do ní vtlačte fetu. Zadní stranou lžíce nebo příborovým nožem ji rozetřete po vnitřku chleba. Lze připravit až 1 den předem a takto uchovávat zakryté v lednici.
krok 3
Chcete-li rovnou podávat, znovu opečte pita chléb řeznou stranou nahoru v toustovači, dokud nebude křupavý, poté nechte 2 minuty vychladnout a nakrájejte na klínky. Podávejte okamžitě, nejlepší je pokrm do 30 minut od opékání.