Křupavé feta placičky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 6 mini pita chleba
- 200 g feta sýr
- 20 g petrželka, nebo máta, pouze listy, nasekané
- plato obložené zeleninou
- humus či tzatziki, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Opékejte pita chleba v toustovači, dokud nejsou nafouknuté, ale ještě ne křupavé. Poté je nechte několik minut vychladnout. Mezitím pomocí vidličky rozmačkejte feta sýr ve velké misce. Vmíchejte bylinky a hodně černého pepře.
- KROK 2
Vyřízněte kapsu podél jednoho okraje každé pitty a poté do ní vtlačte fetu. Zadní stranou lžíce nebo příborovým nožem ji rozetřete po vnitřku chleba. Lze připravit až 1 den předem a takto uchovávat zakryté v lednici.
- KROK 3
Chcete-li rovnou podávat, znovu opečte pita chléb řeznou stranou nahoru v toustovači, dokud nebude křupavý, poté nechte 2 minuty vychladnout a nakrájejte na klínky. Podávejte okamžitě, nejlepší je pokrm do 30 minut od opékání.