reklama

  • 175 g mouka pšeničná hladká
  • 1,5 lžičky prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 125 ml mléko
  • 1 konzerva (cca 170 g) kukuřice
    odkapaná
  • 100 g čedar
    nastrouhaný
  • 2 lžíce pažitka
    nasekaná
  • 2 lžičky slunečnicový olej

Na salsa dip

  • 2 ks rajčata
    nasekaná najemno
  • 2 lžíce kečup

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal127
  • tuky4.8g
  • nasycené2.3g
  • sacharidy16g
  • cukry0.9g
  • vláknina0.8g
  • proteín5.4g
  • sůl0.64g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rajčata a kečup na salsa dip smíchejte v misce a dejte stranou.

  • krok 2

    V jiné míse dohladka prošlehejte mouku, prášek do pečiva, vejce a mléko. Vmíchejte kukuřici, nastrouhaný sýr a pažitku. Dobře osolte.

  • krok 3

    Polovinu oleje rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Na pánvi pomocí lžíce vytvořte 6 placiček (každá z 1 lžíce těsta). Mírně je zplošťte zadní částí lžíce a dávejte pozor, aby se nespojily. Opékejte 1 a ½ minuty na středním plameni dozlatova. Otočte a opečte z druhé strany, poté vyjměte z pánve a udržujte v teple, zatímco se zbývajícím olejem a směsí připravíte šest dalších kukuřičných placiček. Podávejte se salsa dipem.

reklama
reklama
reklama
reklama