Lahůdkové mini tartaletky
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 375 g balení listového těsta
- sušená rajčatová pasta
- rajčata cherry v olivovém oleji, stroužky parmazánu, mozzarella, tenké plátky červené cibule, čerstvé bylinky, jako bazalka, kopr a koriandr, hrubě nasekané
- kozí sýr
- artyčoky
- grilované papriky
- červená cibule, na tenké plátky
- sýr podla chuti, například parmazán, mozzarella
- čerstvé bylinky, jako bazalka, kopr a koriandr, hrubě nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Těsto nakrájejte na jednoduché tvary pomocí vykrajovátek na pečivo nebo sušenky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a kolem každého tvaru lehce narýhujte, aby zůstal okraj 1 cm.
- KROK 2
Doprostřed každého tvaru těsta až k rýhovanému okraji rozetřete trochu protlaku ze sušených rajčat. V případě potřeby polevy nakrájejte na malé kousky. Položte je na rajčatové těsto. Přikryjte a chlaďte až 3 hodiny.
- KROK 3
Troubu zahřejte na 220 °C/horkovzdušná 200 °C/plyn 7. Pečte 10–15 minut, dokud pečivo nezezlátne.
- KROK 4
Přendejte na servírovací talíř a bohatě posypte nasekanými čerstvými bylinkami. Jezte ještě horké.