reklama

  • 12 plátků prosciutto
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 125 g chřest zelený
    špičky
  • 6 vejce
  • 100 ml mléko
  • 85 g parmazán
    nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal122
  • tuky8g
  • nasycené3g
  • sacharidy2g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín10g
  • sůl0.58g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Formu na muffiny s 12 otvory vymažte tukem a každý otvor vyložte plátkem prosciutta, aby pokryl dno a boky. V malé pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli 5 minut, dokud nezesklovatí. Mezitím odlomte špičky chřestu a dejte stranou. Stonky nakrájejte nadrobno a přidejte k cibuli. Restujte ještě 2-3 minuty, poté odstavte z plotny.

  • krok 2

    Vejce, mléko a ¾ parmezánu společně vyšlehejte. Do každé formy na muffiny přidejte trochu cibulové směsi. Rozdělte vaječnou směs a navrch položte špičky chřestu. Posypte zbývajícím parmazánem a vařte 18-20 minut nebo dokud frittaty neztuhnou.

  • krok 3

    Nechte několik minut vychladnout, poté vyjměte z formy a konzumujte teplé nebo studené.

reklama
reklama
reklama
reklama