Mini frittaty se šunkou a chřestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 12 plátků prosciutto
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibule, nakrájená
- 125 g chřest zelený, špičky
- 6 vejce
- 100 ml mléko
- 85 g parmazán, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Formu na muffiny s 12 otvory vymažte tukem a každý otvor vyložte plátkem prosciutta, aby pokryl dno a boky. V malé pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli 5 minut, dokud nezesklovatí. Mezitím odlomte špičky chřestu a dejte stranou. Stonky nakrájejte nadrobno a přidejte k cibuli. Restujte ještě 2-3 minuty, poté odstavte z plotny.
- KROK 2
Vejce, mléko a ¾ parmezánu společně vyšlehejte. Do každé formy na muffiny přidejte trochu cibulové směsi. Rozdělte vaječnou směs a navrch položte špičky chřestu. Posypte zbývajícím parmazánem a vařte 18-20 minut nebo dokud frittaty neztuhnou.
- KROK 3
Nechte několik minut vychladnout, poté vyjměte z formy a konzumujte teplé nebo studené.