reklama

Suroviny

  • 500 g hovězí maso mleté
  • 1 velký lilek
  • 150 g řecký jogurt, 0% tuku
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 3 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená, s česnekem a bylinkami
  • 4 lžíce pyré ze sušených rajčat
  • 400 g vařené brambory, nebo 350g před vařením

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Hovězí maso opékejte v hluboké pánvi na vysokou teplotu po dobu 5 minut. Mezitím propíchejte lilek vidličkou a poté jej na 3–5 minut prohřejte v mikrovlnné troubě, dokud nezměkne. Jogurt, vejce a parmazán smíchejte dohromady, poté přidejte trochu koření.

  • KROK 2

    Rajčata, pyré a brambory smíchejte s hovězím masem a trochou koření a prohřejte. Zadní stranou lžíce uhlaďte povrch hovězí směsi, poté nakrájejte uvařený lilek a položte navrch.

  • KROK 3

    Jogurtovou směs nalijte na lilky, rovnoměrně uhlaďte a poté grilujte, dokud poleva neztvrdne a nezezlátne.

reklama
reklama
reklama
reklama