reklama

  • 500 g hovězí maso mleté
  • 1 velký lilek
  • 150 g řecký jogurt
    0% tuku
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 3 lžíce parmazán
    jemně nastrouhaný
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
    s česnekem a bylinkami
  • 4 lžíce pyré ze sušených rajčat
  • 400 g vařené brambory
    nebo 350g před vařením

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal342
  • tuky9g
  • nasycené4g
  • sacharidy25g
  • cukry6g
  • vláknina4g
  • proteín41g
  • sůl0.97g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Hovězí maso opékejte v hluboké pánvi na vysokou teplotu po dobu 5 minut. Mezitím propíchejte lilek vidličkou a poté jej na 3–5 minut prohřejte v mikrovlnné troubě, dokud nezměkne. Jogurt, vejce a parmazán smíchejte dohromady, poté přidejte trochu koření.

  • krok 2

    Rajčata, pyré a brambory smíchejte s hovězím masem a trochou koření a prohřejte. Zadní stranou lžíce uhlaďte povrch hovězí směsi, poté nakrájejte uvařený lilek a položte navrch.

  • krok 3

    Jogurtovou směs nalijte na lilky, rovnoměrně uhlaďte a poté grilujte, dokud poleva neztvrdne a nezezlátne.

reklama
reklama
reklama
reklama