Musaka, kterou musíte zkusit
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g hovězí maso mleté
- 1 velký lilek
- 150 g řecký jogurt, 0% tuku
- 1 vejce, rozšlehané
- 3 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný
- 400 g konzervovaná rajčata krájená, s česnekem a bylinkami
- 4 lžíce pyré ze sušených rajčat
- 400 g vařené brambory, nebo 350g před vařením
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Hovězí maso opékejte v hluboké pánvi na vysokou teplotu po dobu 5 minut. Mezitím propíchejte lilek vidličkou a poté jej na 3–5 minut prohřejte v mikrovlnné troubě, dokud nezměkne. Jogurt, vejce a parmazán smíchejte dohromady, poté přidejte trochu koření.
- KROK 2
Rajčata, pyré a brambory smíchejte s hovězím masem a trochou koření a prohřejte. Zadní stranou lžíce uhlaďte povrch hovězí směsi, poté nakrájejte uvařený lilek a položte navrch.
- KROK 3
Jogurtovou směs nalijte na lilky, rovnoměrně uhlaďte a poté grilujte, dokud poleva neztvrdne a nezezlátne.