Nadýchaný pizzakoláč
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 375 g listové těsto
- 5 lžic červené pesto
- 70 g salámkrájený
- 125 g mozzarellanatrhaná
- extra panenský olivový olejna pokapání (volitelné)
- 1 hrst rukolak podávání (volitelné)
- kcal597
- tuky47g
- nasycené19g
- sacharidy28g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín18g
- sůl2.29g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto rozložte na velký plech a celé propíchejte vidličkou. Potřete pestem a ponechte volný okraj zhruba na šířku 2,5 cm. Položte na těsto salám, na něj dále dejte natrhanou mozzarellou, trochu koření a pečte 15–20 minut. Těsto by po upečení mělo být nadýchané, zlatavé a křupavé.
krok 2
Podávat můžete s rukolou a pokapané trochou extra panenského olivového oleje.