Pesto pizza s lilkem a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 2 pizzy
Skip to ingredients
Suroviny
- kupované těsto na pizzu v množství na 2 malé pizzy nebo domácí těsto na pizzu (na 2 malé pizzy)
- 1 malý lilek, nakrájený na tenké podélné plátky
- 1 středně velká červená cibule, nakrájená na silné plátky
- 2 lžíce olivový olej, extra panenský
- 4 lžíce čerstvé bazalkové pesto kupované nebo domácí
- 75 g pevnější kozí sýr
- chilli vločky nemusí být
- čerstvá bazalka, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Rozprostřete (pokud jste koupili rozválené) nebo rozválejte obě kuličky těsta na pizzu.
- KROK 2
Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Lilek a cibuli promíchejte s olejem a dobře osolte. Opékejte zeleninu na pánvi nebo grilu asi 5 minut z každé strany, dokud se neobjeví černé čáry a lilky nezměknou. Vyjměte a dejte stranou. Poté opečte jednu stranu pizza těsta.
- KROK 3
Pesto rozetřete na opečenou stranu pizzy. Přidejte lilek, cibuli a kozí sýr nadrobený na kousky, posypte chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Vraťte na pánev či gril a grilujte zakryté, až se sýr rozpustí. Podávejte posypané lístky bazalky.