reklama

  • kupované těsto na pizzu
    v množství na 2 malé pizzy nebo domácí těsto na pizzu (na 2 malé pizzy)
  • 1 malý lilek
    nakrájený na tenké podélné plátky
  • 1 středně velká červená cibule
    nakrájená na silné plátky
  • 2 lžíce olivový olej
    extra panenský
  • 4 lžíce čerstvé bazalkové pesto
    kupované nebo domácí
  • 75 g pevnější kozí sýr
  • chilli vločky
    nemusí být
  • čerstvá bazalka
    na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal431
  • tuky20g
  • nasycené6g
  • sacharidy52g
  • cukry5g
  • vláknina6g
  • proteín12g
  • sůl1.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozprostřete (pokud jste koupili rozválené) nebo rozválejte obě kuličky těsta na pizzu.

  • krok 2

    Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Lilek a cibuli promíchejte s olejem a dobře osolte. Opékejte zeleninu na pánvi nebo grilu asi 5 minut z každé strany, dokud se neobjeví černé čáry a lilky nezměknou. Vyjměte a dejte stranou. Poté opečte jednu stranu pizza těsta.

  • krok 3

    Pesto rozetřete na opečenou stranu pizzy. Přidejte lilek, cibuli a kozí sýr nadrobený na kousky, posypte chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Vraťte na pánev či gril a grilujte zakryté, až se sýr rozpustí. Podávejte posypané lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama