Sendvič se žampiony portobello a modrým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 1 červená cibulenakrájená na tenké klínky
- 1 lžička olivový olej
- 2 lžíce balzamikový ocet
- 2 žampiony portobello
- 1 lžička lístky tymiánu
- 25 g modrý sýr
- 1 ciabatta
- hrst lístky rukoly
- hranolky z troubyk podávání (není nutné)
- kcal444
- tuky16g
- nasycené6g
- sacharidy59g
- cukry12g
- vláknina6g
- proteín20g
- sůl2.34g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozpalte na 220°C. Smíchejte cibuli s olejem a balzamikovým octem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a na cibuli položte žampiony rourkami nahoru. Posypte tymiánem, osolte a dobře opepřete čerstvě mletým pepřem. Pečte v troubě 15 minut nebo dokud nezačnou houby měknout a zlátnout.
krok 2
Sýr rozdrobte do obrácených klobouků žampionů a pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí a nebude bublat.
krok 3
Ciabattu rozřízněte napůl a opečte nasucho. Dospod dejte hrst rukoly, zkaramelizovanou cibuli a žampiony se sýrem. Podávejte s hranolky, chcete-li.