reklama

  • 1 červená cibule
    nakrájená na tenké klínky
  • 1 lžička olivový olej
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • 2 žampiony portobello
  • 1 lžička lístky tymiánu
  • 25 g modrý sýr
  • 1 ciabatta
  • hrst lístky rukoly
  • hranolky z trouby
    k podávání (není nutné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal444
  • tuky16g
  • nasycené6g
  • sacharidy59g
  • cukry12g
  • vláknina6g
  • proteín20g
  • sůl2.34g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozpalte na 220°C. Smíchejte cibuli s olejem a balzamikovým octem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a na cibuli položte žampiony rourkami nahoru. Posypte tymiánem, osolte a dobře opepřete čerstvě mletým pepřem. Pečte v troubě 15 minut nebo dokud nezačnou houby měknout a zlátnout.

  • krok 2

    Sýr rozdrobte do obrácených klobouků žampionů a pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí a nebude bublat.

  • krok 3

    Ciabattu rozřízněte napůl a opečte nasucho. Dospod dejte hrst rukoly, zkaramelizovanou cibuli a žampiony se sýrem. Podávejte s hranolky, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama