reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 velká cibule červená, oloupaná a nakrájená na úzké měsíčky
  • 2 lžíce světlý cukr Muscovado
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • 375 g přepřipravené listové těsto
  • 100 g feta sýra, nastrouhaný
  • 175 g černé olivy, zbavené pecek a nasekané
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olej a poté zlehka opékejte cibuli asi 10 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.

  • KROK 2

    Přidejte cukr a balzamikový ocet a vařte dalších 5 minut, dokud se šťáva nezredukuje a nezíská konzistenci sirupu. Nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Listové těsto rozválejte na plech. Načrtněte si čáru na šířku prstu od okraje po celém obvodu a poté zakryjte střed cibulovou směsí. Posypte fetou a olivami. Okořeňte a pokapejte extra panenským olivovým olejem.

  • KROK 4

    Pečte 15 minut nebo dokud těsto nevykyne a nezezlátne a okraj nebude křupavý. Po vyndání z trouby nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama