Slaný koláč s červenou cibulí, olivami a feta sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 2 velká cibule červenáoloupaná a nakrájená na úzké měsíčky
- 2 lžíce světlý cukr Muscovado
- 2 lžíce balzamikový ocet
- 375 g přepřipravené listové těsto
- 100 g feta sýranastrouhaný
- 175 g černé olivyzbavené pecek a nasekané
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- kcal619
- tuky43g
- nasycené14g
- sacharidy51g
- cukry15g
- vláknina3g
- proteín11g
- sůl2.33g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olej a poté zlehka opékejte cibuli asi 10 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.
krok 2
Přidejte cukr a balzamikový ocet a vařte dalších 5 minut, dokud se šťáva nezredukuje a nezíská konzistenci sirupu. Nechte vychladnout.
krok 3
Listové těsto rozválejte na plech. Načrtněte si čáru na šířku prstu od okraje po celém obvodu a poté zakryjte střed cibulovou směsí. Posypte fetou a olivami. Okořeňte a pokapejte extra panenským olivovým olejem.
krok 4
Pečte 15 minut nebo dokud těsto nevykyne a nezezlátne a okraj nebude křupavý. Po vyndání z trouby nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.