Slaný koláč s rajčaty, mozzarellou a pestem z pečených paprik
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotové během 25-30 minut
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 375g listové těsto
- 85g parmazán, na hrubo nastrouhaný, nebo veganská alternativa
- 450g naložené grilované červené papriky, v receptu použita značka Karyatis
- olivový olej, na pokapání (lze využít i bazalkový olej)
- 4 až 5 střední zralá rajčata
- 250g mozzarella, kuličky, odkapané
- bazalka, listy na servírování
Postup přípravy
- KROK 1
Vložte plech do trouby a předehřejte horkovzdušnou 200°C, klasickou na 220°C, zahřátí plechu pomáhá při pečení základu na pečivo. Těstem vyložte mělkou obdélníkovou formu asi 20 x 30 cm. Těstový základ poté lehce propíchejte vidličkou.
- KROK 2
Posypte parmazánem těsto. Papriky sceďte a osušte na papírové utěrce. Pokud jsou papriky na oleji, můžete vynechat. Položte celé papriky napříč přes těsto. Pokud papriky nejsou na oleji, trochou oleje je a pečivo potřete a okořeňte. Pečte asi 15 minut, dokud těsto není nafouklé a zlatavé.
- KROK 3
Nakrájejte rajčata a mozzarellu. Na papriky položte střídavě mírně se překrývající řádky rajčat a mozzarelly. Pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a extra mletým černým pepřem a podávejte, dokud je pečivo teplé.