Slaný koláč s rajčaty, mozzarellou a pestem z pečených paprik
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotové během 25-30 minut
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 375g listové těsto
- 85g parmazánna hrubo nastrouhaný, nebo veganská alternativa
- 450g naložené grilované červené paprikyv receptu použita značka Karyatis
- olivový olejna pokapání (lze využít i bazalkový olej)
- 4 až 5 střední zralá rajčata
- 250g mozzarellakuličky, odkapané
- bazalkalisty na servírování
- kcal540
- tuky38g
- nasycené17g
- sacharidy29g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín23gbohatý na
- sůl2.54g
Postup přípravy
krok 1
Vložte plech do trouby a předehřejte horkovzdušnou 200°C, klasickou na 220°C, zahřátí plechu pomáhá při pečení základu na pečivo. Těstem vyložte mělkou obdélníkovou formu asi 20 x 30 cm. Těstový základ poté lehce propíchejte vidličkou.
krok 2
Posypte parmazánem těsto. Papriky sceďte a osušte na papírové utěrce. Pokud jsou papriky na oleji, můžete vynechat. Položte celé papriky napříč přes těsto. Pokud papriky nejsou na oleji, trochou oleje je a pečivo potřete a okořeňte. Pečte asi 15 minut, dokud těsto není nafouklé a zlatavé.
krok 3
Nakrájejte rajčata a mozzarellu. Na papriky položte střídavě mírně se překrývající řádky rajčat a mozzarelly. Pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a extra mletým černým pepřem a podávejte, dokud je pečivo teplé.