reklama

  • 375g listové těsto
  • 85g parmazán
    na hrubo nastrouhaný, nebo veganská alternativa
  • 450g naložené grilované červené papriky
    v receptu použita značka Karyatis
  • olivový olej
    na pokapání (lze využít i bazalkový olej)
  • 4 až 5 střední zralá rajčata
  • 250g mozzarella
    kuličky, odkapané
  • bazalka
    listy na servírování

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal540
  • tuky38g
  • nasycené17g
  • sacharidy29g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín23g
    bohatý na
  • sůl2.54g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte plech do trouby a předehřejte horkovzdušnou 200°C, klasickou na 220°C, zahřátí plechu pomáhá při pečení základu na pečivo. Těstem vyložte mělkou obdélníkovou formu asi 20 x 30 cm. Těstový základ poté lehce propíchejte vidličkou.

  • krok 2

    Posypte parmazánem těsto. Papriky sceďte a osušte na papírové utěrce. Pokud jsou papriky na oleji, můžete vynechat. Položte celé papriky napříč přes těsto. Pokud papriky nejsou na oleji, trochou oleje je a pečivo potřete a okořeňte. Pečte asi 15 minut, dokud těsto není nafouklé a zlatavé.

  • krok 3

    Nakrájejte rajčata a mozzarellu. Na papriky položte střídavě mírně se překrývající řádky rajčat a mozzarelly. Pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a extra mletým černým pepřem a podávejte, dokud je pečivo teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama