Sýrové pečivo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
- 1 listové těsto chlazené, rozválené
- 2 velké hrsti tvrdého sýralibovolného
- 3 lžíce smetanového sýra
- 4 lžíce naložených okureknasekaných
- kcal484
- tuky34.3g
- nasycené18.4g
- sacharidy30g
- cukry4.8g
- vláknina2.6g
- proteín12.4g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Rozviňte těsto na plechu na pečení – můžete ho nechat na papíře. Lehce nařízněte v polovině, aby vypadalo jako stránky knihy. Zároveň nařízněte okraj asi na 1 cm kolem dokola.
krok 2
Nastrouhejte (nebo nakrájejte na malé kostičky) sýr do misky, přidejte smetanový sýr a vše rozmačkejte dohromady. Přidejte okurky (můžete použít také cibulové chutney nebo něco podobného). Naskládejte tuto směs do středu jedné poloviny těsta, přičemž ji udržujte uvnitř okraje, a potom přidejte trochu černého pepře.
krok 3
Přeložte horní část těsta a stiskněte okraje, pokud chcete, přitlačte vidličkou. Pečte při 200 °C/180 °C s větrákem/plyn 6 po dobu 20-25 minut, dokud těsto není zlatavé a propečené. Nechte 5 minut vychladnout, potom nakrájejte na silné plátky. Podávejte se salátem, pokud chcete.