reklama

  • 1 listové těsto chlazené, rozválené
  • 2 velké hrsti tvrdého sýra
    libovolného
  • 3 lžíce smetanového sýra
  • 4 lžíce naložených okurek
    nasekaných

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal484
  • tuky34.3g
  • nasycené18.4g
  • sacharidy30g
  • cukry4.8g
  • vláknina2.6g
  • proteín12.4g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozviňte těsto na plechu na pečení – můžete ho nechat na papíře. Lehce nařízněte v polovině, aby vypadalo jako stránky knihy. Zároveň nařízněte okraj asi na 1 cm kolem dokola.

  • krok 2

    Nastrouhejte (nebo nakrájejte na malé kostičky) sýr do misky, přidejte smetanový sýr a vše rozmačkejte dohromady. Přidejte okurky (můžete použít také cibulové chutney nebo něco podobného). Naskládejte tuto směs do středu jedné poloviny těsta, přičemž ji udržujte uvnitř okraje, a potom přidejte trochu černého pepře.

  • krok 3

    Přeložte horní část těsta a stiskněte okraje, pokud chcete, přitlačte vidličkou. Pečte při 200 °C/180 °C s větrákem/plyn 6 po dobu 20-25 minut, dokud těsto není zlatavé a propečené. Nechte 5 minut vychladnout, potom nakrájejte na silné plátky. Podávejte se salátem, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama