
Tortilly s rozplývajícím se sýrem a chilli
Lepší jihoamerickou rychlovku na grilování než tyto tortilly s rozplývajícím se sýrem a chilli si už asi ani nejde představit. Sýr se doslova rozplývá na jazyku a na přípravu navíc potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud si sýrovou chilli náplň namícháte předem, bude recept hotový raz dva a vy se můžete v klidu věnovat přátelům.
- 250 g cheddarnastrouhaný
- 4 rajčatanakrájená na velké kusy
- 1 zelená nebo červená chilli papričkazbavená semínek a nadrobno nakrájená
- 1/2 svazku koriandr čerstvýnatrhané listy
- 8 toritilla placky
- olejna potření
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal298
- tuky18g
- nasycené8g
- sacharidy24g
- cukry3g
- vláknina1g
- proteín12g
- sůl1.84g
Postup přípravy
krok 1
Sýr, rajčata, chilli a lístky koriandru dejte do mísy s trochou koření a dobře promíchejte.
krok 2
Ohřejte tortilly v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu – díky tomu budou ohebnější. Dejte sýrovou směs na jednu polovinu každé tortilly. Přeložte druhou polovinu, abyste vytvořili 8 půlměsíců, poté vrchní vrstvu stlačte dolů, abyste tortilly uzavřeli.
krok 3
Vršky potřete trochou oleje a poté položte potřenou stranou dolů na rozpálenou plochu grilu. Grilujte několik minut, dokud nebudou křupavé a zlaté, poté potřete neopečenou stranu olejem a ještě tortillu na několik minut otočte. Nakrájejte na menší trojhránky a naskládejte je na talíř, zatímco zbytek tortill ještě grilujete.