reklama

  • 12 ks lízátko
    v podobě cukrových tyčinek
  • 200 g bílá čokoláda
    nasekaná
  • jedlé posypky
    (použili jsme zlaté perly od Dr. Oetkera)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal269
  • tuky10g
  • nasycené6g
  • sacharidy41g
  • cukry41g
  • vláknina0g
  • proteín3g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C a vyložte 2 plechy pečicím papírem. Narovnejte dvojici bonbonů na plech tak, abyste vytvořili tvary srdce. Na místo, kde lízátka tvoří spodní špičku srdce, dejte špejli nebo jinou tyčinku.

    Vložte plechy do trouby a pečte 5 minut.

  • krok 2

    Cukrovinky by nyní měly být dostatečně měkké, abyste je mohli opatrně sevřít tam, kde se spojují – nahoře a dole, kolem tyčinky. Buďte opatrní, protože hůlky budou extrémně horké, ale pracujte rychle, jinak ztuhnou a nebudete je moci spojit.

  • krok 3

    Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Do středu srdíček nalijte lžící rozpuštěnou čokoládu a rozprostřete ji, aby vnitřek zcela vyplnila. Ozdobte barevným posypem a poté nechte úplně vychladnout. Po ztuhnutí odloupněte pečicí papír, zabalte do celofánových sáčků a převažte stuhou jako dárek.

reklama
reklama
reklama
reklama