Vánoční srdíčková lízátka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 6 kusů
Suroviny
- 12 ks lízátko v podobě cukrových tyčinek
- 200 g bílá čokoláda, nasekaná
- jedlé posypky (použili jsme zlaté perly od Dr. Oetkera)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C a vyložte 2 plechy pečicím papírem. Narovnejte dvojici bonbonů na plech tak, abyste vytvořili tvary srdce. Na místo, kde lízátka tvoří spodní špičku srdce, dejte špejli nebo jinou tyčinku.
Vložte plechy do trouby a pečte 5 minut.
- KROK 2
Cukrovinky by nyní měly být dostatečně měkké, abyste je mohli opatrně sevřít tam, kde se spojují – nahoře a dole, kolem tyčinky. Buďte opatrní, protože hůlky budou extrémně horké, ale pracujte rychle, jinak ztuhnou a nebudete je moci spojit.
- KROK 3
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Do středu srdíček nalijte lžící rozpuštěnou čokoládu a rozprostřete ji, aby vnitřek zcela vyplnila. Ozdobte barevným posypem a poté nechte úplně vychladnout. Po ztuhnutí odloupněte pečicí papír, zabalte do celofánových sáčků a převažte stuhou jako dárek.