reklama

  • 8 žampiony portobello
  • 2 stroužky česneku
    drcené
  • 150 g jemný kozí sýr
  • 4 plátky šunky
    přepůlené
  • 2 lžíce olivový olej
  • 50 g piniové oříšky
    opražené nasucho
  • hrst petrželka
    nasekaná nahrubo
  • křupaví pečivo a salát
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal257
  • tuky22g
  • nasycené6g
  • sacharidy2g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín14g
  • sůl1.12g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Houby dobře osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a položte na plech kloboukem dolů. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a potřete česnekem. Poklaďte kousky kozího sýra a navrch položte na každý žampion kousek šunky.

  • krok 2

    Pokapejte olivovým olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 10 minut. Po 5 minutách alobal sejměte a vraťte do trouby.

  • krok 3

    Když jsou houby měkké a sýr se roztavil a bublá, posypte na piniovými oříšky a petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem a listovým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama