Bistro salát s baby špenátem
Rychlý bistro salát s baby špenátem oceníte jako samostatnou lehkou večeři, hodí se ovšem i jako sofistikovaná příloha. Jednoduchý salát, který snadno přizpůsobíte chutím návštěvy. Hotový ho máte do půl hodiny.
Troubu rozehřejte na 200°C. Houby dobře osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a položte na plech kloboukem dolů. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a potřete česnekem. Poklaďte kousky kozího sýra a navrch položte na každý žampion kousek šunky.
Pokapejte olivovým olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 10 minut. Po 5 minutách alobal sejměte a vraťte do trouby.
Když jsou houby měkké a sýr se roztavil a bublá, posypte na piniovými oříšky a petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem a listovým zeleným salátem.