reklama

Suroviny

Na těsto

  • 140 g mouka pšeničná hladká
  • 85 g máslo, na kostičky
  • 85 g čedar, nebo jiný tvrdý sýr, jemně nastrouhaný

Na náplň

  • 5 vejce
  • 175 ml mléko
  • 100 g čedar nebo jiný tvrdý sýr, jemně nastrouhaný
  • 300 g chřest, oloupaný, podélně nakrájený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do mísy dejte mouku, přidejte máslo a konečky prstů rozetřete, dokud směs nebude připomínat žmolenku. Do těsta přidejte nastrouhaný čedar a promíchejte. Přidejte 3 lžíce studené vody a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte 5 minut chladit. Vymažte máslem rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a s vyjímatelným dnem nebo obdélníkovou formu na dort o rozměrech 35 x 12 cm.

  • KROK 2

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou, rozválejte těsto a vyložte jím připravenou formu. Nechte 20 minut ztuhnout v mrazáku. Poté položte na těsto pečicí papír, zasypte ho fazolemi a pečte 15 minut. Odstraňte fazole a papír a poté vraťte těsto opět na 10 minut do trouby.

  • KROK 3

    Vejce rozklepněte do misky, rozšlehejte, poté přidejte mléko a znovu prošlehejte. Předpečené těsto posypte polovinou strouhaného sýra, poté přidejte chřest, vaječnou směs a zbývající sýr (pokud používáte obdélníkovou formu, možná nebudete potřebovat celou směs, takže ji přidávejte postupně). Pečte ve spodní polovině trouby 30-35 minut nebo dokud vaječná směs neztuhne.

reklama
reklama
reklama
reklama