
Slaný koláč s cuketou, žampiony a mozzarellou
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Ready in 28 minutes
Slaný letní koláč, který je ideální na svačinu nebo jako rychlé hlavní jídlo ve dnech, kdy nemáte čas na dlouhé vaření. Superrychlost navíc podtrhne hotové rozválené listové těsto, které tvoří křupavý základ koláče. Pokud si bez masa nedovedete jídlo představit, přidejte na slaný koláč kousky šunky či plátky slaniny.
Přejít na suroviny
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 1 stroužek česnekrozdrcený
- 375 g listové těstoplát
- 125 g mozzarellanakrájená na kousky
- 100 g žampionyna plátky
- 1 cuketana tenké plátky
- 1 lžíce olivový olej
- 2 lžičky oreganosušené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal491
- tuky34g
- nasycené13g
- sacharidy36g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín13g
- sůl1.14g
Postup přípravy
krok 1
Troubu zahřejte na 220 °C. Smíchejte rajčatový protlak a česnek. Těsto položte na plech a kraje ohněte, abyste vytvořili asi 1cm okraje. Celé těsto propíchejte vidličkou a poté potřete rajčatovou směsí.
krok 2
Na tu dejte sýr, žampiony a cuketu, pokapejte olivovým olejem a poté rovnoměrně zasypte oreganem, solí a pepřem. Pečte 20 minut, dokud okraje nezezlátnou, poté nakrájejte a podávejte se salátem.