reklama

  • 6 (asi 450g) klobása
  • 1 velká cibule červená
    oloupaná a nakrájená na měsíčky
  • 1 červené jablko
    nakrájené na silné plátky, neoloupané
  • balení šalvěj
    listy
  • 1 lžička slunečnicový olej
    nebo rostlinný olej
  • 375 g listové těsto
  • 2 lžíce hořčice dijonská

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal674
  • tuky45g
  • nasycené16g
  • sacharidy50g
  • cukry10g
  • vláknina1g
  • proteín22g
  • sůl2.73g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Klobásy nakrájejte na velké kousky. Cibuli, jablko a šalvěj dejte do mísy, zakápněte trochou oleje a dobře promíchejte.

  • krok 2

    Těsto rozválejte přímo na velký plochý plech. Ostrým nožem narýhujte okraj těsta široký zhruba jeden palec od okraje. Potřete hořčicí těsto (pouze vnitřek, nikoli okraje), poté rozprostřete na těsto kousky klobásy a cibulovou směs. Podle chuti osolte a pečte 20 minut, dokud se klobása nepropeče, cibule a jablko začnou zlátnout a okraje pečiva nenarostou a nejsou zlatavé. Nakrájejte na plátky a podáveje se salátem nebo hranolkami.

reklama
reklama
reklama
reklama