Mexická červená rýže
Vmíchejte do rýže rajčatovou salsu a během pár minut vykouzlíte svěží jihoamerickou přílohu, kterou opravdu oslníte. Mexickou červenou rýži servírujte jako pikantní přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu.
Rozpalte velký nepřilnavý kastrol a vhoďte do něj slaninu. Smažte několik minut na středním plameni, dokud slanina nezačne pouštět tuk. Přidejte houby, trochu zesilte plamen a restujte další 3 – 4 minuty, až jsou houby zlatavé a slanina křupavá. Vyklopte na žáruvzdorný talíř a udržujte v teple buď v mírně vyhřáté troubě nebo přikryté alobalem.
Ve stejné pánvi rozpalte olej a zlehka na něm opékejte pokrájenou cibuli (asi 5 minut). Přidejte česnek a restujte další minutu. Poté vsypte rýži. Vše zalijte vývarem, jednou promíchejte a přiveďte k varu. Až se rýže začne vařit, ztlumte plamen a vařte 10 minut, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Rýže bude v tomto okamžiku ještě trochu nedodělaná. Sundejte z ohně, zamíchejte a přikryjte pokličkou (nebo velkým talířem). Nechte 5 minut dojít ve vlastní páře.
Vmíchejte větší část sýra do rýže, osolte a opepřete. Podávejte v miskách posypané slaninou, žampiony zbylým strouhaným sýrem.