reklama

  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 1 cibule
    nakrájené
  • 1 stroužek česneku
    smíchaný se solí na pastu
  • 1 lžíce zázvorové pasty
  • 140 g mražených krevet
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 200 g vařené rýže
    ideálně basmati
  • 227 g ananasu z plechovky
    kousky ve šťávě, odkapané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 g kešu oříšků
    opečených
  • 1/2 limetky
    druhou polovinu nakrájenou na klínky k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal609
  • tuky30g
  • nasycené6g
  • sacharidy53g
  • cukry14g
  • vláknina7g
  • proteín29g
  • sůl4.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte 2 lžičky oleje ve velké pánvi wok nebo nepřilnavé pánvi na střední teplotu. Přidejte vejce a vařte 2-3 minuty, dokud vejce neztuhne. Omeletu vyklopíme na prkénko, nakrájíme na tenké proužky a dáme stranou.

  • krok 2

    Do pánve přidáme zbylý olej a vsypeme cibuli. Osmažte 5 minut, poté přidejte česnek, zázvorovou pastu a krevety. Za stálého míchání smažte 2-3 minuty, dokud krevety nepustí vodu a nezrůžoví. Přidejte hrášek, grilovací koření, rýži, ananas, sóju a kešu oříšky a za stálého míchání opékejte další 3 minuty.

  • krok 3

    Proužky omelety vmíchejte do rýže a 1 minutu zahřívejte. Nakonec vmíchejte kůru a šťávu z limetky. Podávejte s měsíčky limetky na vymačkání.

reklama
reklama
reklama
reklama