Smažená rýže s krevetami, ananasem a kešu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 vejcerozšlehané
- 1 cibulenakrájené
- 1 stroužek česnekusmíchaný se solí na pastu
- 1 lžíce zázvorové pasty
- 140 g mražených krevet
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžička grilovacího koření
- 200 g vařené rýžeideálně basmati
- 227 g ananasu z plechovkykousky ve šťávě, odkapané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 50 g kešu oříškůopečených
- 1/2 limetkydruhou polovinu nakrájenou na klínky k podávání
- kcal609
- tuky30g
- nasycené6g
- sacharidy53g
- cukry14g
- vláknina7g
- proteín29g
- sůl4.5g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte 2 lžičky oleje ve velké pánvi wok nebo nepřilnavé pánvi na střední teplotu. Přidejte vejce a vařte 2-3 minuty, dokud vejce neztuhne. Omeletu vyklopíme na prkénko, nakrájíme na tenké proužky a dáme stranou.
krok 2
Do pánve přidáme zbylý olej a vsypeme cibuli. Osmažte 5 minut, poté přidejte česnek, zázvorovou pastu a krevety. Za stálého míchání smažte 2-3 minuty, dokud krevety nepustí vodu a nezrůžoví. Přidejte hrášek, grilovací koření, rýži, ananas, sóju a kešu oříšky a za stálého míchání opékejte další 3 minuty.
krok 3
Proužky omelety vmíchejte do rýže a 1 minutu zahřívejte. Nakonec vmíchejte kůru a šťávu z limetky. Podávejte s měsíčky limetky na vymačkání.