reklama

  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 3 ks šalotky
    na tenké plátky
  • 2 ks vejce
    rozšlehaná
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce pasta nasi goreng
  • 1 kuřecí prsa
    na plátky
  • 250 g rýže basmati
    vařená
  • 100 g mražený hrášek
  • koriandr
    listy, na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal529
  • tuky23g
  • nasycené4g
  • sacharidy45g
  • cukry3g
  • vláknina5g
  • proteín36g
  • sůl2.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém woku rozehřejte většinu oleje a orestujte na něm šalotku dokřupava a dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící, osolte a nechte na kuchyňském papíře okapat. Do rozšlehaných vajec přidejte 1 lžičku sójové omáčky a trochu černého pepře.

  • krok 2

    Oleje z woku vylijte a vytřete kuchyňským papírem. Vlijte vejce a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi v tenké vrstvě jako omeletu. Když ztuhnou, vyjměte je a dejte stranou. Srolujte je a nakrájejte.

  • krok 3

    Do woku přidejte pastu, kuřecí maso a restujte, případně podlijte trochou vody. Vmíchejte rýži a zbývající sójovou omáčku. Prohřejte. Na konec přidejte pokrájenou omeletu a hrášek a znovu prohřejte. Pak rýži rozdělte do 2 misek a posypte šalotkou a koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama