reklama

Suroviny

  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 3 ks šalotky, na tenké plátky
  • 2 ks vejce, rozšlehaná
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce pasta nasi goreng
  • 1 kuřecí prsa, na plátky
  • 250 g rýže basmati, vařená
  • 100 g mražený hrášek
  • koriandr listy, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém woku rozehřejte většinu oleje a orestujte na něm šalotku dokřupava a dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící, osolte a nechte na kuchyňském papíře okapat. Do rozšlehaných vajec přidejte 1 lžičku sójové omáčky a trochu černého pepře.

  • KROK 2

    Oleje z woku vylijte a vytřete kuchyňským papírem. Vlijte vejce a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi v tenké vrstvě jako omeletu. Když ztuhnou, vyjměte je a dejte stranou. Srolujte je a nakrájejte.

  • KROK 3

    Do woku přidejte pastu, kuřecí maso a restujte, případně podlijte trochou vody. Vmíchejte rýži a zbývající sójovou omáčku. Prohřejte. Na konec přidejte pokrájenou omeletu a hrášek a znovu prohřejte. Pak rýži rozdělte do 2 misek a posypte šalotkou a koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama