Smetanová zmrzlina s malinovým mramorováním
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus mražení
- Snadné
- Porcí 12
- 250 g malinyplus navíc k podávání podle chuti
- 225 g moučkový cukr
- 2 velká vejceplus 4 žloutky
- 600 ml smetana ke šlehání
- nakrájené mangonebo cukrové zdobení a zmrzlinové kornoutky, k podávání
- kcal1193
- tuky22g
- nasycené13g
- sacharidy18g
- cukry18g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Maliny a 2 lžíce cukru dejte do rendlíku. Vařte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí a celá směs nezhoustne. Poté protřete přes husté sítko do mísy nebo propasírujte. Semínka vyhoďte.
krok 2
Vejce, žloutky a zbývající cukr dejte do žáruvzdorné mísy. Šlehejte elektrickým šlehačem, aby se vše spojilo, poté umístěte nad hrnec s jemně bublající vřelou vodou. Ujistěte se, že se mísa nedotýká hladiny. Šlehejte elektrickým šlehačem 3-4 minuty, až směs zhoustne a nabude. Odstavte z ohně a pokračujte v šlehání, dokud směs nevychladne.
krok 3
V jiné míse čistými metlami šlehejte smetanu do měkkých špiček, a poté jemně vmíchejte do vychladlé vaječné směsi. Nalijte směs do mělké mrazuvzdorné nádoby nebo misky.
krok 4
Malinové pyré nalijte na smetanovou směs a jemně vmíchejte pomocí špejle, aby se vytvořilo mramorování. Přitiskněte na povrch potravinářskou fólií a nechte zmrazit alespoň 6 hodin. Podávejte v miskách s nakrájeným mangem a malinami navíc, nebo nabírejte do kornoutů a posypte cukrovým zdobením - tuto verzi ocení zejména děti.