reklama

Suroviny

  • 250 g maliny, plus navíc k podávání podle chuti
  • 225 g moučkový cukr
  • 2 velká vejce, plus 4 žloutky
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • nakrájené mango, nebo cukrové zdobení a zmrzlinové kornoutky, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Maliny a 2 lžíce cukru dejte do rendlíku. Vařte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí a celá směs nezhoustne. Poté protřete přes husté sítko do mísy nebo propasírujte. Semínka vyhoďte.

  • KROK 2

    Vejce, žloutky a zbývající cukr dejte do žáruvzdorné mísy. Šlehejte elektrickým šlehačem, aby se vše spojilo, poté umístěte nad hrnec s jemně bublající vřelou vodou. Ujistěte se, že se mísa nedotýká hladiny. Šlehejte elektrickým šlehačem 3-4 minuty, až směs zhoustne a nabude. Odstavte z ohně a pokračujte v šlehání, dokud směs nevychladne.

  • KROK 3

    V jiné míse čistými metlami šlehejte smetanu do měkkých špiček, a poté jemně vmíchejte do vychladlé vaječné směsi. Nalijte směs do mělké mrazuvzdorné nádoby nebo misky.

  • KROK 4

    Malinové pyré nalijte na smetanovou směs a jemně vmíchejte pomocí špejle, aby se vytvořilo mramorování. Přitiskněte na povrch potravinářskou fólií a nechte zmrazit alespoň 6 hodin. Podávejte v miskách s nakrájeným mangem a malinami navíc, nebo nabírejte do kornoutů a posypte cukrovým zdobením - tuto verzi ocení zejména děti.

reklama
reklama
reklama
reklama