
Smetanový špenát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 25 g másla
- 1 malá cibulejemně nakrájená
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 400 g čerstvého špenátu
- 100 ml smetany na vaření
- čerstvý muškátový oříšekna strouhání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal94
- tuky6g
- nasycené4g
- sacharidy6g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.13gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
V hrnci rozehřejte 25 g másla, poté přidejte 1 jemně nakrájenou malou cibuli a smažte 5 minut, dokud nezměkne.
krok 2
Přimíchejte 2 lžíce hladké mouky a vařte 2 minuty, poté pomalu začněte přilévat 200 ml plnotučného mléka. Když se vše spojí, pomalu vařte 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
krok 3
Mezitím vložte špenát do velkého cedníku. Přelijte vařící vodou z konvice, dokud listy nezvadnou (možná to budete muset udělat dvakrát).
krok 4
Špenát vložte do čisté utěrky, vymačkejte přebytečnou tekutinu a poté nahrubo nasekejte.
krok 5
Vymačkaný špenát přimíchejte do omáčky, a přidejte 100 ml smetany na vaření. Pozvolna zahřejte, poté jemně nastrouhejte čerstvý muškátový oříšek a dobře okořeňte.