reklama

  • 25 g másla
  • 1 malá cibule
    jemně nakrájená
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 100 ml smetany na vaření
  • čerstvý muškátový oříšek
    na strouhání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal94
  • tuky6g
  • nasycené4g
  • sacharidy6g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.13g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci rozehřejte 25 g másla, poté přidejte 1 jemně nakrájenou malou cibuli a smažte 5 minut, dokud nezměkne.

  • krok 2

    Přimíchejte 2 lžíce hladké mouky a vařte 2 minuty, poté pomalu začněte přilévat 200 ml plnotučného mléka. Když se vše spojí, pomalu vařte 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • krok 3

    Mezitím vložte špenát do velkého cedníku. Přelijte vařící vodou z konvice, dokud listy nezvadnou (možná to budete muset udělat dvakrát).

  • krok 4

    Špenát vložte do čisté utěrky, vymačkejte přebytečnou tekutinu a poté nahrubo nasekejte.

  • krok 5

    Vymačkaný špenát přimíchejte do omáčky, a přidejte 100 ml smetany na vaření. Pozvolna zahřejte, poté jemně nastrouhejte čerstvý muškátový oříšek a dobře okořeňte.

reklama
reklama
reklama
reklama