reklama

  • 300 ml portské víno
  • 175 g muscovado cukr
    světlý
  • 500 g brusinky
    čerstvé, nebo mražené

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal151
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy29g
  • cukry30g
  • vláknina2g
  • proteín0g
  • sůl0.02g

Postup přípravy

  • krok 1

    Portské a cukr nasypte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte brusinky a vařte 5 minut mražené a 8–10 minut čerstvé (dokud nezměknou, ale nesmí se rozpadat).

  • krok 2

    Chladnutím omáčka zhoustne. V lednici vydrží 1 týden nebo až 6 týdnů v mrazáku. Před podáváním rozmrazujte 2 hodiny nebo je nechte povolit přes noc.

reklama
reklama
reklama
reklama