Snadná pomazánka z uzené makrely
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 25 g máslo rozpuštěné
- ½ ks citron kůra
- 160 g makrela uzená (bez kostí a kůže)
- 1 ks jarní cibulka nasekaná
Na křenové máslo
- 15 g máslo
- 1 lžíce křenová omáčka nebo strouhaný křen + k podávání
- 1 lžíce petrželka nasekaná
- chléb nebo bageta
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpuštěné máslo, citronovou kůru, makrelu a jarní cibulku dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Lžící přemístěte do zapékací mističky a vrch uhlaďte.
- KROK 2
Na křenové máslo rozpusťte 15 g másla. Přidejte do něj křen a petrželku. Opatrně lžící nalijte máslo na paštiku, abyste se jím zcela zakrylo. Navrch přitiskněte několik lístků petrželky a posypte drceným černým pepřem. Dejte do chladu, aby máslo ztuhlo. Pomazánku servírujte s bagetou, máslem a extra křenovou omáčkou.