reklama

  • 25 g máslo
    rozpuštěné
  • ½ ks citron
    kůra
  • 160 g makrela
    uzená (bez kostí a kůže)
  • 1 ks jarní cibulka
    nasekaná

Na křenové máslo

  • 15 g máslo
  • 1 lžíce křenová omáčka
    nebo strouhaný křen + k podávání
  • 1 lžíce petrželka
    nasekaná
  • chléb
    nebo bageta

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal440
  • tuky41g
  • nasycené17g
  • sacharidy1g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín16g
  • sůl2.26g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpuštěné máslo, citronovou kůru, makrelu a jarní cibulku dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Lžící přemístěte do zapékací mističky a vrch uhlaďte.

  • krok 2

    Na křenové máslo rozpusťte 15 g másla. Přidejte do něj křen a petrželku. Opatrně lžící nalijte máslo na paštiku, abyste se jím zcela zakrylo. Navrch přitiskněte několik lístků petrželky a posypte drceným černým pepřem. Dejte do chladu, aby máslo ztuhlo. Pomazánku servírujte s bagetou, máslem a extra křenovou omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama