Snadná pomazánka z uzené makrely
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 25 g máslorozpuštěné
- ½ ks citronkůra
- 160 g makrelauzená (bez kostí a kůže)
- 1 ks jarní cibulkanasekaná
Na křenové máslo
- 15 g máslo
- 1 lžíce křenová omáčkanebo strouhaný křen + k podávání
- 1 lžíce petrželkanasekaná
- chlébnebo bageta
- kcal440
- tuky41g
- nasycené17g
- sacharidy1g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín16g
- sůl2.26g
Postup přípravy
krok 1
Rozpuštěné máslo, citronovou kůru, makrelu a jarní cibulku dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Lžící přemístěte do zapékací mističky a vrch uhlaďte.
krok 2
Na křenové máslo rozpusťte 15 g másla. Přidejte do něj křen a petrželku. Opatrně lžící nalijte máslo na paštiku, abyste se jím zcela zakrylo. Navrch přitiskněte několik lístků petrželky a posypte drceným černým pepřem. Dejte do chladu, aby máslo ztuhlo. Pomazánku servírujte s bagetou, máslem a extra křenovou omáčkou.