reklama

Suroviny

  • 25 g máslo rozpuštěné
  • ½ ks citron kůra
  • 160 g makrela uzená (bez kostí a kůže)
  • 1 ks jarní cibulka nasekaná

Na křenové máslo

  • 15 g máslo
  • 1 lžíce křenová omáčka nebo strouhaný křen + k podávání
  • 1 lžíce petrželka nasekaná
  • chléb nebo bageta

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpuštěné máslo, citronovou kůru, makrelu a jarní cibulku dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Lžící přemístěte do zapékací mističky a vrch uhlaďte.

  • KROK 2

    Na křenové máslo rozpusťte 15 g másla. Přidejte do něj křen a petrželku. Opatrně lžící nalijte máslo na paštiku, abyste se jím zcela zakrylo. Navrch přitiskněte několik lístků petrželky a posypte drceným černým pepřem. Dejte do chladu, aby máslo ztuhlo. Pomazánku servírujte s bagetou, máslem a extra křenovou omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama