reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 750 g lesních hub, nakrájených na drobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájený na jemno
  • 3 lžíce lístků tymiánu
  • 150 ml kokosového krému
  • toust, k podávání
  • karamelizovaná cibule, k podávání

Pro vlašské ořechy

  • 25 g práškového cukru
  • 50 g půlky vlašských ořechů

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte olej a houby opékejte 15–20 minut, dokud nebudou velmi měkké a dokud se všechna uvolněná tekutina neodpaří. Vmíchejte česnek, 1 lžíci lístků tymiánu. Ochuřte mořskou solí a čerstvě umletým pepřem. Smažte ještě 3 minuty. Nechte mírně vychladnout.

  • KROK 2

    Houbovou směs přendejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hustou pastu. Přidejte 100 ml kokosové smetany, poté znovu promixujte, dokud paštika nebude hladká a krémová. Podle potřeby přidejte další smetanu. Podle chuti okořeňte a dochuťte solí. Dejte do misky a povrch uhlaďte. Zakápněte dostatečným množstvím olivového oleje, aby byla vrchní část paštiky pokrytá - tak zabránite tomu, aby paštika vysychala. Přikryjte a chlaďte 2 hodiny, dokud neztuhne. V lednici vydrží až 24 hodin.

  • KROK 3

    Cukr dejte do pánve s 1 lžičkou vody a míchejte, dokud se nerozpustí. Přiveďte na středně vysokou teplotu a nechte probublávat bez míchání asi 10 minut - dokud se cukr nerozpustí a nezmění se ve zlatý karamel. Vmíchejte ořechy, 2 lžičky lístků tymiánu a špetku mořské soli, poté vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí a ztuhnutí rozsekejte na kousky.

  • KROK 4

    Paštiku podávajte na kouscích toustu ozdobené kandovanými ořechy.

reklama
reklama
reklama
reklama