reklama

  • 250 g nesolené máslo
    nakrájené na kostky, plus navíc na vymazání formy
  • 250 g hořká čokoláda
    nahrubo nasekaná
  • 4 ks velká vejce
  • 300 g zlatý třtinový cukr
  • ½ lžičky vanilkový extrakt
    nebo vanilková pasta
  • 100 g bezlepková hladká mouka
    prosátá
  • 60 g kakao
  • ½ lžičky jemná mořská sůl
  • 150 g mléčná čokoláda
    nahrubo nakrájená na kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal515
  • tuky33g
  • nasycené19g
  • sacharidy45g
  • cukry37g
  • vláknina4g
  • proteín7g
  • sůl0.34g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Formu s nepřilnavým povrchem o rozměrech 30 × 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem.

  • krok 2

    Malý hrnec naplňte do třetiny vodou, tu přiveďte k varu a na hrnec postavte žáruvzdornou misku, která na něj velikostně padne. Do misky dejte máslo a hořkou čokoládu a za občasného míchání je na mírném ohni rozpusťte. Dávejte pozor, aby se máslo s čokoládou nepřichytilo ke dnu a nepřipálilo se. Pak odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.

  • krok 3

    Vejce s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem po dobu 8-10 minut nebo dokud nejsou dostatečně husté, že v nich zůstává stopa od šlehače. Jemně vmíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a vanilku, následně mouku, kakao a sůl. Nakonec vmíchejte kousky mléčné čokolády. Těsto na brownie nalijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy, vložte doprostřed trouby a pečte 30-35 minut.

  • krok 4

    Před nakrájením na 12 kousků nechte brownies trochu vychladnout ve formě.

reklama
reklama
reklama
reklama