Snadné bezlepkové brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 12 kusů
- 250 g nesolené máslonakrájené na kostky, plus navíc na vymazání formy
- 250 g hořká čokoládanahrubo nasekaná
- 4 ks velká vejce
- 300 g zlatý třtinový cukr
- ½ lžičky vanilkový extraktnebo vanilková pasta
- 100 g bezlepková hladká moukaprosátá
- 60 g kakao
- ½ lžičky jemná mořská sůl
- 150 g mléčná čokoládanahrubo nakrájená na kousky
- kcal515
- tuky33g
- nasycené19g
- sacharidy45g
- cukry37g
- vláknina4g
- proteín7g
- sůl0.34g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Formu s nepřilnavým povrchem o rozměrech 30 × 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem.
krok 2
Malý hrnec naplňte do třetiny vodou, tu přiveďte k varu a na hrnec postavte žáruvzdornou misku, která na něj velikostně padne. Do misky dejte máslo a hořkou čokoládu a za občasného míchání je na mírném ohni rozpusťte. Dávejte pozor, aby se máslo s čokoládou nepřichytilo ke dnu a nepřipálilo se. Pak odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
krok 3
Vejce s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem po dobu 8-10 minut nebo dokud nejsou dostatečně husté, že v nich zůstává stopa od šlehače. Jemně vmíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a vanilku, následně mouku, kakao a sůl. Nakonec vmíchejte kousky mléčné čokolády. Těsto na brownie nalijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy, vložte doprostřed trouby a pečte 30-35 minut.
krok 4
Před nakrájením na 12 kousků nechte brownies trochu vychladnout ve formě.