Snadné bezlepkové brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 12 kusů
Suroviny
- 250 g nesolené máslo, nakrájené na kostky, plus navíc na vymazání formy
- 250 g hořká čokoláda, nahrubo nasekaná
- 4 ks velká vejce
- 300 g zlatý třtinový cukr
- ½ lžičky vanilkový extrakt nebo vanilková pasta
- 100 g bezlepková hladká mouka, prosátá
- 60 g kakao
- ½ lžičky jemná mořská sůl
- 150 g mléčná čokoláda, nahrubo nakrájená na kousky
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Formu s nepřilnavým povrchem o rozměrech 30 × 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem.
- KROK 2
Malý hrnec naplňte do třetiny vodou, tu přiveďte k varu a na hrnec postavte žáruvzdornou misku, která na něj velikostně padne. Do misky dejte máslo a hořkou čokoládu a za občasného míchání je na mírném ohni rozpusťte. Dávejte pozor, aby se máslo s čokoládou nepřichytilo ke dnu a nepřipálilo se. Pak odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
- KROK 3
Vejce s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem po dobu 8-10 minut nebo dokud nejsou dostatečně husté, že v nich zůstává stopa od šlehače. Jemně vmíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a vanilku, následně mouku, kakao a sůl. Nakonec vmíchejte kousky mléčné čokolády. Těsto na brownie nalijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy, vložte doprostřed trouby a pečte 30-35 minut.
- KROK 4
Před nakrájením na 12 kousků nechte brownies trochu vychladnout ve formě.