Snadné cuketové muffiny s feta sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 9
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g pšeničná mouka
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky sody
- ½ lžičky kmínových semínek
- 1 velké vejce
- 150 ml kysaného mléka
- 5 lžíc slunečnicového oleje
- 1 malá cuketa nastrouhaná a vymačkaná
- 100 g fety, nadrobno pokrájené
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C (horkovzdušnou na 180C, plyn na stupeň 6) a vyložte 9 otvorů na plechu na muffiny papírovými košíčky. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, kmín a 1/4 lžičky soli.
- KROK 2
Ve džbánu rozšleháme vejce, podmáslí a olej. Mokré ingredience vlijeme do suchých a přidáme cuketu a polovinu fety. Míchejte, aby se vše spojilo, ale nepřemíchejte.
- KROK 3
Směs rozdělte do košíčků na muffiny a navrch přidejte zbylou fetu. Pečte 18-20 minut dozlatova. Špejle zapíchnutá do středu muffinu by měla vyjít čistá a suchá, když jsou muffiny upečené. Nechte zchladnout na mřížce. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 2 dny.