reklama

  • 200 g pšeničná mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky sody
  • ½ lžičky kmínových semínek
  • 1 velké vejce
  • 150 ml kysaného mléka
  • 5 lžíc slunečnicového oleje
  • 1 malá cuketa
    nastrouhaná a vymačkaná
  • 100 g fety
    nadrobno pokrájené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal178
  • tuky9g
  • nasycené2g
  • sacharidy17g
  • cukry7g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200C (horkovzdušnou na 180C, plyn na stupeň 6) a vyložte 9 otvorů na plechu na muffiny papírovými košíčky. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, kmín a 1/4 lžičky soli.

  • krok 2

    Ve džbánu rozšleháme vejce, podmáslí a olej. Mokré ingredience vlijeme do suchých a přidáme cuketu a polovinu fety. Míchejte, aby se vše spojilo, ale nepřemíchejte.

  • krok 3

    Směs rozdělte do košíčků na muffiny a navrch přidejte zbylou fetu. Pečte 18-20 minut dozlatova. Špejle zapíchnutá do středu muffinu by měla vyjít čistá a suchá, když jsou muffiny upečené. Nechte zchladnout na mřížce. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 2 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama