Snadné gazpacho
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus chilling
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 červená cibule, nakrájená
- 2 česnekové stroužky, jemně nakrájené
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 4 zralá rajčata, nakrájená
- 1 plátek bílého chleba, zbavený kůrky a roztrhaný
- 500 ml passaty, nebo kvalitního rajčatového protlaku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 5 lžíce olivového oleje, plus extra k podávání
- 4 lžíce vinného octa
- 1 lžička Tabasca nebo harissy
- 1 lžička cukru
- bazalkové lístky, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Vložte cibuli, česnek, papriku, rajčata a chléb do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nakrájené nadrobno, ale ne příliš hladké. Přendejte do velké mísy s passatou, vývarem, olejem, octem, tabascem nebo harissou, cukrem a kořením. Dobře promíchejte, misku zakryjte potravinářskou fólií nebo fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
- KROK 2
K podávání nalijte do mističek nebo skleniček, pokapejte trochou olivového oleje a posypte několika natrhanými lístky bazalky.