reklama

Suroviny

  • 1 červená cibule, nakrájená
  • 2 česnekové stroužky, jemně nakrájené
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
  • 4 zralá rajčata, nakrájená
  • 1 plátek bílého chleba, zbavený kůrky a roztrhaný
  • 500 ml passaty, nebo kvalitního rajčatového protlaku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 5 lžíce olivového oleje, plus extra k podávání
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 lžička Tabasca nebo harissy
  • 1 lžička cukru
  • bazalkové lístky, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte cibuli, česnek, papriku, rajčata a chléb do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nakrájené nadrobno, ale ne příliš hladké. Přendejte do velké mísy s passatou, vývarem, olejem, octem, tabascem nebo harissou, cukrem a kořením. Dobře promíchejte, misku zakryjte potravinářskou fólií nebo fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.

  • KROK 2

    K podávání nalijte do mističek nebo skleniček, pokapejte trochou olivového oleje a posypte několika natrhanými lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama