Snadné hovězí kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Pro 2 osoby
Přejít na suroviny
- arašídový olej
- 350 g hovězí svíčkovénakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 150 g zelených fazoleknakrájené na 3cm kousky
- 1 červená paprikanakrájená na tenké proužky
- 1 sáček rýžeideálně hnědá nebo basmati
- 50 g pražených arašídůdrcených (volitelné)
- kcal522
- tuky20g
- sacharidy40.1g
- vláknina5.6g
- proteín47.9g
- sůl1.53g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte 1 lžíci oleje ve woku nebo velké pánvi na vyšší teplotu. Přidejte nudličky masa a nechte z jedné strany zatáhnout. Poté promíchejte, aby se maso zatáhlo i z druhé strany a lehce zhnědlo. Snižte teplotu na střední plamen a přidejte kari pastu. Dobře promíchejte a přidejte 2-3 lžíce vody.
krok 2
Přidejte fazolky a červenou papriku a vařte 5-6 minut. Přidejte trochu více vody, pokud preferujete více omáčky, a podávejte s hnědou či basmati rýží, posypané arašídy.