reklama

  • hladká mouka
    pro posypání
  • 375 g listového těsta
  • 2 lžíce mandlí
    mletých
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 jablka
    oloupaná, zbavená jadřinců a rozpůlená, každá polovina tence nakrájená
  • 50 g másla
  • cukr moučka
    na posypání (volitelné)
  • vanilková zmrzlina
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal439
  • tuky28g
  • nasycené11g
  • sacharidy44g
  • cukry21g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.45g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 200 °C. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte listové těsto na obdélník. Těsto dejte na plech s pečicím papírem a posypte mletými mandlemi a 1 lžící cukru. Na těstu naznačte obdélníky tak, aby jich vzniklo 6.

  • krok 2

    Rozložte každou nakrájenou polovinu jablka do jednotlivých obdélníků. Takto můžete těsto připravit i den předem a nechat jej přes noc, zakryté fólií, v lednici.

  • krok 3

    Zbylý cukr posypejte na jablka, potřete rozpuštěným máslem a pečte 50–55 minut, dokud těsto nezhnědne a jablka nebudou měkká. Těsto pak nakrájejte na 6 porcí, poprašte moučkovým cukrem, chcete-li, a podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.

reklama
reklama
reklama
reklama