Snadné jablečné koláče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- hladká moukapro posypání
- 375 g listového těsta
- 2 lžíce mandlímletých
- 3 lžíce hnědého cukru
- 3 jablkaoloupaná, zbavená jadřinců a rozpůlená, každá polovina tence nakrájená
- 50 g másla
- cukr moučkana posypání (volitelné)
- vanilková zmrzlinak podávání
- kcal439
- tuky28g
- nasycené11g
- sacharidy44g
- cukry21g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.45gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte listové těsto na obdélník. Těsto dejte na plech s pečicím papírem a posypte mletými mandlemi a 1 lžící cukru. Na těstu naznačte obdélníky tak, aby jich vzniklo 6.
krok 2
Rozložte každou nakrájenou polovinu jablka do jednotlivých obdélníků. Takto můžete těsto připravit i den předem a nechat jej přes noc, zakryté fólií, v lednici.
krok 3
Zbylý cukr posypejte na jablka, potřete rozpuštěným máslem a pečte 50–55 minut, dokud těsto nezhnědne a jablka nebudou měkká. Těsto pak nakrájejte na 6 porcí, poprašte moučkovým cukrem, chcete-li, a podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.