reklama

Suroviny

  • 150 g Linse
  • 1 Zwiebel
  • 2 Knoblauchzehe
  • 400 g Kohlrabi
  • 200 g Möhre
  • 200 g Süßkartoffel
  • 200 g Reis
  • 1 EL Rapsöl
  • 2 TL Currypulver
  • 200 ml Kokosmilch
  • 600 ml Gemüsebrühe
  • 30 g Erdnusskerne
  • 05 Bd. Koriander
  • Jodsalz
  • Pfeffer

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čočku omyjte a namočte do vody až do dalšího zpracování. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nakrájíme nadrobno. Z kedlubny nakrájejte nebo oloupejte tvrdou slupku a hlízy nakrájejte na dlouhé tyčinky velikosti sousta.

  • KROK 2

    Mrkev omyjeme, v případě potřeby oloupeme a nakrájíme jako kedlubnu. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Čočku nasypeme do cedníku a necháme okapat.

  • KROK 3

    V hrnci rozehřejte řepkový olej. Nejprve 5 minut opékejte cibuli, kedlubny a mrkev, poté přidejte česnek, batáty a čočku a vše zaprašte kari. Krátce orestujte a poté zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem.

  • KROK 4

    Kari přiveďte k varu a vařte přikryté na středním plameni 20-25 minut . Mezitím si nahrubo nasekejte arašídy. Koriandr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme.

  • KROK 5

    Jakmile se čočka, kedlubna, mrkev a batáty uvaří, dochuťte kari jodidovanou solí, pepřem a případně ještě kari. Kari podávejte s kedlubnou spolu s rýží a nasekanými arašídy a koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama