reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 200 g uzená slanina
  • 1 cibule
    nakrájená nadrobno
  • 130 g paprika Padrón
    zbavená jádřince, nakrájená (nebo 1 zelená chilli paprička a 100g zelené papriky)
  • 4 kuřecí prsa
    nakrájená na kousky
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce cajunské koření
  • 3 stroužky česneku
    podrcené
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 175 g okra
    nakrájená (nebo 2 cukety, nakrájené na drobné kostky)
  • 500 g rajčatová passata
  • 2 jarní cibulka
    nakrájená na kolečka
  • vařená rýže a černé fazole
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal489
  • tuky22g
  • nasycené7g
  • sacharidy22g
  • cukry9g
  • vláknina6g
  • proteín48g
  • sůl2.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké hrnci rozehřejte olej, přidejte slaninu a cibuli a opékejte 5 minut - slanina musí začít křupat a cibule změknout. Přidejte papriku padrón nebo kombinaci zelené chilli papričky a zelené papriky a kuřecí maso. Zaprašte moukou a opékejte dalších 5 minut. Kuře i mouka by měly zezlátnout.

  • krok 2

    Vmíchejte cajunského koření a česnek, poté pomalu za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar. Přidejte okru či cukery a passatu. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a vařte 20 minut odkryté na středním ohni. Během vaření často míchejte, aby se mouka uvolnila ze dna pánve.

  • krok 3

    Hotové jídlo posypte jarní cibulkou a podávejte s rýží a černými fazolemi.

reklama
reklama
reklama
reklama