Snadné kuřecí gumbo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 200 g uzená slanina
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 130 g paprika Padrón, zbavená jádřince, nakrájená (nebo 1 zelená chilli paprička a 100g zelené papriky)
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce cajunské koření
- 3 stroužky česneku, podrcené
- 500 ml kuřecí vývar
- 175 g okra, nakrájená (nebo 2 cukety, nakrájené na drobné kostky)
- 500 g rajčatová passata
- 2 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
- vařená rýže a černé fazole, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké hrnci rozehřejte olej, přidejte slaninu a cibuli a opékejte 5 minut - slanina musí začít křupat a cibule změknout. Přidejte papriku padrón nebo kombinaci zelené chilli papričky a zelené papriky a kuřecí maso. Zaprašte moukou a opékejte dalších 5 minut. Kuře i mouka by měly zezlátnout.
- KROK 2
Vmíchejte cajunského koření a česnek, poté pomalu za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar. Přidejte okru či cukery a passatu. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a vařte 20 minut odkryté na středním ohni. Během vaření často míchejte, aby se mouka uvolnila ze dna pánve.
- KROK 3
Hotové jídlo posypte jarní cibulkou a podávejte s rýží a černými fazolemi.