reklama

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 100 g celeru (kořen)
  • oregano
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího
  • 100 g rajčatové pasty
  • 0,5 lžičky cukru
  • sůl
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 2 plechovky rajčat
    pasírovaná, (400 g)
  • 200 g tvarohu
  • 1 lžíce mléka
  • muškátový oříšek
  • 125 g mozzarelly
  • pepř
  • 10 plátků lasagní

    Postup přípravy

    • krok 1

      Na lasagne z pánve oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oregano omyjte a jemně osušte. Otrhejte z nej lístky a dejte stranou tak lístky jako i stonky.

    • krok 2

      Na velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej, přidejte mleté maso s cibulí a česnekem a opékejte 3–4 minuty , dokud se nerozdrolí. Přidáme rajčatový protlak a cukr, krátce orestujeme, promícháme a dochutíme 1 lžičkou soli.

    • krok 3

      Vmícháme na kostičky nakrájenou zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatovou passatu a stonky oregana a dusíme asi 20 minut .

    • krok 4

      Smetanový sýr smícháme s mlékem do hladka a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Mozzarellu sceďte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.

    • krok 5

      Z omáčky z mletého hovězího masa odstraňte stonky oregana a omáčku dochuťte solí a pepřem. Na pánev rovnoměrně rozprostřete 5 plátů lasagní a vmáčkněte hluboko do omáčky, dokud nebudou zcela pokryty. Nahoru položte zbytek plátů lasagní, opatrně je vmáčkněte do omáčky, dokud nebudou také pokryty omáčkou.

    • krok 6

      Na pláty lasagní lžící naneste smetanový sýr, zakryjte plátky mozzarelly a na středním plameni vařte pod pokličkou asi 10 minut .

    • krok 7

      Jakmile se sýr roztaví a pláty lasagní jsou uvařené, sundejte pánev z plotny a sejměte víko. Nechte krátce vychladnout a podávejte lasagne na pánvi ozdobené lístky oregana. Dobrou chuť!

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama