Snadné lasagne alá bolognese z jedné pánve
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- 4 porce
Suroviny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 100 g celeru (kořen)
- oregano
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího
- 100 g rajčatové pasty
- 0,5 lžičky cukru
- sůl
- 400 ml zeleninový vývar
- 2 plechovky rajčat, pasírovaná, (400 g)
- 200 g tvarohu
- 1 lžíce mléka
- muškátový oříšek
- 125 g mozzarelly
- pepř
- 10 plátků lasagní
Postup přípravy
- KROK 1
Na lasagne z pánve oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oregano omyjte a jemně osušte. Otrhejte z nej lístky a dejte stranou tak lístky jako i stonky.
- KROK 2
Na velké pánvi rozehřejte slunečnicový olej, přidejte mleté maso s cibulí a česnekem a opékejte 3–4 minuty , dokud se nerozdrolí. Přidáme rajčatový protlak a cukr, krátce orestujeme, promícháme a dochutíme 1 lžičkou soli.
- KROK 3
Vmícháme na kostičky nakrájenou zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatovou passatu a stonky oregana a dusíme asi 20 minut .
- KROK 4
Smetanový sýr smícháme s mlékem do hladka a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Mozzarellu sceďte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
- KROK 5
Z omáčky z mletého hovězího masa odstraňte stonky oregana a omáčku dochuťte solí a pepřem. Na pánev rovnoměrně rozprostřete 5 plátů lasagní a vmáčkněte hluboko do omáčky, dokud nebudou zcela pokryty. Nahoru položte zbytek plátů lasagní, opatrně je vmáčkněte do omáčky, dokud nebudou také pokryty omáčkou.
- KROK 6
Na pláty lasagní lžící naneste smetanový sýr, zakryjte plátky mozzarelly a na středním plameni vařte pod pokličkou asi 10 minut .
- KROK 7
Jakmile se sýr roztaví a pláty lasagní jsou uvařené, sundejte pánev z plotny a sejměte víko. Nechte krátce vychladnout a podávejte lasagne na pánvi ozdobené lístky oregana. Dobrou chuť!