Snadné lososové burgery s křenem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 filety lososa bez kůže nebo 1 velký plát (asi 500g)
- 1 lžíce smetanový křen
- kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno a 2 lžičky vymačkané šťávy
- malá hrst kopru, nasekaného
- 1 lžíce rostlinný olej
- 4 lžíce majonéza
- 4 maková kaiserka, rozpůlená
- 85 g lístky potočnice, nebo jiných křupavých salátových lístků
- 25g salátová okurka, nakrájená na plátky
- 4 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka
Postup přípravy
- KROK 1
Lososa, křen, citronovou kůru a polovinu kopru dejte do food processoru se sekacími noži, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a rozmixujte na jemnou pastu.
- KROK 2
Ze směsi vytvarujte 4 burgery. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte burgery 4 minuty z každé strany dozlatova.
- KROK 3
Mezitím smíchejte zbývající kopr s majonézou a trochu rozetřete na polovinu každé housky. Smíchejte potočnici nebo jiné salátové lístky s citronovou šťávou a položte trochu spodní díl housky. Navrch dejte opečený burger a na závěr položte plátky okurky a ředkvičky. Přiklopte druhou částí housky, nebo, pokud chcete, ji podávejte stranou.