reklama

Suroviny

  • 4 filety lososa bez kůže nebo 1 velký plát (asi 500g)
  • 1 lžíce smetanový křen
  • kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno a 2 lžičky vymačkané šťávy
  • malá hrst kopru, nasekaného
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 4 lžíce majonéza
  • 4 maková kaiserka, rozpůlená
  • 85 g lístky potočnice, nebo jiných křupavých salátových lístků
  • 25g salátová okurka, nakrájená na plátky
  • 4 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Lososa, křen, citronovou kůru a polovinu kopru dejte do food processoru se sekacími noži, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a rozmixujte na jemnou pastu.

  • KROK 2

    Ze směsi vytvarujte 4 burgery. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte burgery 4 minuty z každé strany dozlatova.

  • KROK 3

    Mezitím smíchejte zbývající kopr s majonézou a trochu rozetřete na polovinu každé housky. Smíchejte potočnici nebo jiné salátové lístky s citronovou šťávou a položte trochu spodní díl housky. Navrch dejte opečený burger a na závěr položte plátky okurky a ředkvičky. Přiklopte druhou částí housky, nebo, pokud chcete, ji podávejte stranou.

reklama
reklama
reklama
reklama