reklama

  • 4 filety lososa bez kůže
    nebo 1 velký plát (asi 500g)
  • 1 lžíce smetanový křen
  • kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
    a 2 lžičky vymačkané šťávy
  • malá hrst kopru
    nasekaného
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 4 lžíce majonéza
  • 4 maková kaiserka
    rozpůlená
  • 85 g lístky potočnice
    nebo jiných křupavých salátových lístků
  • 25g salátová okurka
    nakrájená na plátky
  • 4 ředkvičky
    nakrájené na tenká kolečka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal653
  • tuky44g
  • nasycené7g
  • sacharidy31g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín32g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Lososa, křen, citronovou kůru a polovinu kopru dejte do food processoru se sekacími noži, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a rozmixujte na jemnou pastu.

  • krok 2

    Ze směsi vytvarujte 4 burgery. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte burgery 4 minuty z každé strany dozlatova.

  • krok 3

    Mezitím smíchejte zbývající kopr s majonézou a trochu rozetřete na polovinu každé housky. Smíchejte potočnici nebo jiné salátové lístky s citronovou šťávou a položte trochu spodní díl housky. Navrch dejte opečený burger a na závěr položte plátky okurky a ředkvičky. Přiklopte druhou částí housky, nebo, pokud chcete, ji podávejte stranou.

reklama
reklama
reklama
reklama