Snadné mazlavé brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Na 20 kusů
Suroviny
- 150 g máslo
- 75 g světlý hnědý cukr
- 150 g hořká čokoláda, nalámaná na kousky
- 1 lžíce zlatý sirup
- 3 ks vejce
- 125 g třtinový cukr krupice
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 150 g hladká mouka
- ½ lžičky prášek do pečiva
- 3 lžíce kakao, plus navíc na posypání
- 4 až 6 lžic mléčný karamel dulce de leche, karamelový nebo čokoládovo-oříškový krém (z lískových ořechů)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Máslo, hnědý cukr, čokoládu a zlatý sirup rozpusťte na mírném ohni, aby vznikla hladká čokoládová směs. Odstavte z ohně.
- KROK 2
Vejce a moučkový cukr ušlehejte ve velké míse do světlé a nadýchané hmoty – zabere to několik minut a vyplatí se to udělat pořádně. Do hmoty přidejte vanilkový extrakt, pak do ní prosejte mouku, prášek do pečiva a kakao a přidejte čokoládovou směs. Vše rychle smíchejte a polovinu směsi nalijte do formy. Na těsto dejte kopečky karamelové nebo čokoládovo-oříškové pomazánky a pak překryjte zbytkem těsta. Podle chuti přidejte další kopečky dulce de leche, karamelového nebo čokoládového krému a pečte 30 minut. Vršek brownies by měl být ztuhlý a lehce popraskaný, ale uvnitř by se měl stále mírně chvět.
- KROK 3
Vyjměte brownies z trouby a před krájením na čtverečky ho nechte úplně vychladnout. Pokud chcete, každý kousek poprašte navrchu kakaem nebo moučkovým cukrem. Podáváte-li brownies jako dezert, pokapejte ho navíc karamelem. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3 dny.