reklama

  • 150 g máslo
  • 75 g světlý hnědý cukr
  • 150 g hořká čokoláda
    nalámaná na kousky
  • 1 lžíce zlatý sirup
  • 3 ks vejce
  • 125 g třtinový cukr krupice
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 150 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakao
    plus navíc na posypání
  • 4 až 6 lžic mléčný karamel dulce de leche
    karamelový nebo čokoládovo-oříškový krém (z lískových ořechů)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal196
  • tuky10g
  • nasycené6g
  • sacharidy23g
  • cukry17g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Máslo, hnědý cukr, čokoládu a zlatý sirup rozpusťte na mírném ohni, aby vznikla hladká čokoládová směs. Odstavte z ohně.

  • krok 2

    Vejce a moučkový cukr ušlehejte ve velké míse do světlé a nadýchané hmoty – zabere to několik minut a vyplatí se to udělat pořádně. Do hmoty přidejte vanilkový extrakt, pak do ní prosejte mouku, prášek do pečiva a kakao a přidejte čokoládovou směs. Vše rychle smíchejte a polovinu směsi nalijte do formy. Na těsto dejte kopečky karamelové nebo čokoládovo-oříškové pomazánky a pak překryjte zbytkem těsta. Podle chuti přidejte další kopečky dulce de leche, karamelového nebo čokoládového krému a pečte 30 minut. Vršek brownies by měl být ztuhlý a lehce popraskaný, ale uvnitř by se měl stále mírně chvět.

  • krok 3

    Vyjměte brownies z trouby a před krájením na čtverečky ho nechte úplně vychladnout. Pokud chcete, každý kousek poprašte navrchu kakaem nebo moučkovým cukrem. Podáváte-li brownies jako dezert, pokapejte ho navíc karamelem. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama