Dvojitý čokoládový velikonoční cheesecake
Co je lepší než čokoládový cheesecake? Dvojitě čokoládový cheesecake se základem z čokoládových sušenek, ozdobený plněnými čokoládovými vajíčky.
Ovoce vyklopte do mísy, přidejte kůru a šťávu a dejte na 2 minuty do mikrovlnky (nebo nechte 1 hodinu namáčet). 12 hlubokých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky na muffiny.
Předehřejte troubu – horkovzdušnou na 180 °C, normální na 160 °C. Máslo, cukr, vejce, mouku, koření a mléko ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty (asi 3-5 minut) – použijte vařečku nebo ruční mixér. Dobře vmíchejte ovoce.
Směsí naplňte formy na muffiny do poloviny. Marcipán rozdělte na 12 stejných kousků, udělejte z nich kuličky, které palcem zploštěte na velikost košíčků na muffiny. Do každého muffinového obalu vložte jeden a na něj lžičkou nalijte zbytek směsi. Pečte 25–30 minut, dokud nezezlátnou a na dotek nejsou pevné. Nechte vychladnout.
Vyšlehejte moučkový cukr a pomerančovou šťávu, aby poleva byla dostatečně hustá a pokryla zadní stranu vařečky. Muffiny pokapejte polevou a ozdobte barevnými čokoládovými vajíčky. Nechte ztuhnout. Muffiny snězte nejlépe do jednoho dne od upečení.