reklama

Suroviny

  • 250 g sušené ovoce směs
  • 1 pomeranč, střední, kůra i šťáva
  • 175 g máslo změklé
  • 175 g hnědý krystalový cukr
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 300 g mouka pšeničná hladká, prosátá
  • 1/2 kypříčí prášek
  • 1 lžička směs koření
  • 1/2 lžičky muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný
  • 5 lžic mléko
  • 175 g marcipán
  • 200 g cukr moučka
  • 2 lžíce pomerančová šťáva, na smíchání
  • mini vajíčka čokoládová

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ovoce vyklopte do mísy, přidejte kůru a šťávu a dejte na 2 minuty do mikrovlnky (nebo nechte 1 hodinu namáčet). 12 hlubokých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky na muffiny.

  • KROK 2

    Předehřejte troubu – horkovzdušnou na 180 °C, normální na 160 °C. Máslo, cukr, vejce, mouku, koření a mléko ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty (asi 3-5 minut) – použijte vařečku nebo ruční mixér. Dobře vmíchejte ovoce.

  • KROK 3

    Směsí naplňte formy na muffiny do poloviny. Marcipán rozdělte na 12 stejných kousků, udělejte z nich kuličky, které palcem zploštěte na velikost košíčků na muffiny. Do každého muffinového obalu vložte jeden a na něj lžičkou nalijte zbytek směsi. Pečte 25–30 minut, dokud nezezlátnou a na dotek nejsou pevné. Nechte vychladnout.

  • KROK 4

    Vyšlehejte moučkový cukr a pomerančovou šťávu, aby poleva byla dostatečně hustá a pokryla zadní stranu vařečky. Muffiny pokapejte polevou a ozdobte barevnými čokoládovými vajíčky. Nechte ztuhnout. Muffiny snězte nejlépe do jednoho dne od upečení.

reklama
reklama
reklama
reklama