reklama

  • 175 g hladká mouka
  • 3 ks vejce
  • 450 ml mléko
  • slunečnicový olej
    na smažení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal161
  • tuky6g
  • nasycené2g
  • sacharidy19g
  • cukry3g
  • vláknina1g
  • proteín7g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velké mísy vsypte mouku. Rozklepněte do ní vejce, přidejte polovinu mléka a špetku soli. Vyšlehejte na hladké, husté těsto. Přidejte zbývající mléko a znovu prošlehejte. Nechte alespoň na 30 minut odpočívat v chladničce.

  • krok 2

    Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Přidejte do ní olej a setřete ho kuchyňskou utěrkou. Když je pánev horká, nalijte do ní trochu těsta. Krouživým pohybem pánve nechte těsto roztéct po celé ploše. Placka by měla být co nejtenčí. Když se její okraje odlepují od stěn, pánví zatřeste, abyste viděli, jestli se palačinka snadno uvolní. Pokud ne, vařte o něco déle. Otočte a minutu nebo dvě opékejte z druhé strany. Hotové palačinky držujte v mírně vyhřáté troubě až do doby, než budete podávat.

reklama
reklama
reklama
reklama