Snadný Italský piknikový bochník
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 8 porcí
- 250 g směs na přípravu chleba ciabatta
- olivový olej extra-virgin
- 1 lžíce rozmarýn
- 3 hrsti baby špenát
- 400 g mozzarellana plátky
- 300 g červená paprikasterilovaná, osušená a natrhaná na kousky
- 140 g italský tvrdý salám
OLIVOVÝ SALÁT
- 100 g zelené olivyodpeckované a nasekané
- 1 šalotkanadrobno nakrájená
- 2 lžičky kapary
- 1 lžíce vinný ocetčervený
- kcal371
- tuky26.2g
- nasycené0g
- sacharidy16.8g
- cukry0g
- vláknina1.2g
- proteín16.9g
- sůl2.3g
Postup přípravy
krok 1
Troubu zahřejte na 220 °C. Vypracujte chlebové těsto podle návodu na obalu. Vytvarujte ho do plochého bochánku, dejte na plech pokrytý naolejovaným pečícím papírem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut kynout (zdvojnásobí svůj objem).
krok 2
Fólii odkryjte a pomocí prstů vytlačte do horní části těsta malé prohlubně, poté pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Větvičkou rozmarýnu rozetřete olej po chlebu a pečte 20–25 minut, dokud nevykyne a nezezlátne. Nechte zcela vychladnout a poté rozkrojte napůl.
krok 3
Smíchejte všechny ingredience na olivový salát a okořeňte. Namočte štětec do zálivky ze salátu a potřete obě strany chleba.
krok 4
Polovinu salátu rozetřete na spodní polovinu chleba. Na ní přidejte špenát, následně mozzarellu, salám a papriku, dochuťte solí a pepřem. Navrch dejte zbytek olivového salátu a přiklopte vrchní částí chleba. Pevně zabalte do fólie a před jídlem nechte alespoň hodinu odležet.