reklama

  • 250 g směs na přípravu chleba ciabatta
  • olivový olej extra-virgin
  • 1 lžíce rozmarýn
  • 3 hrsti baby špenát
  • 400 g mozzarella
    na plátky
  • 300 g červená paprika
    sterilovaná, osušená a natrhaná na kousky
  • 140 g italský tvrdý salám

OLIVOVÝ SALÁT

  • 100 g zelené olivy
    odpeckované a nasekané
  • 1 šalotka
    nadrobno nakrájená
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžíce vinný ocet
    červený

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal371
  • tuky26.2g
  • nasycené0g
  • sacharidy16.8g
  • cukry0g
  • vláknina1.2g
  • proteín16.9g
  • sůl2.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu zahřejte na 220 °C. Vypracujte chlebové těsto podle návodu na obalu. Vytvarujte ho do plochého bochánku, dejte na plech pokrytý naolejovaným pečícím papírem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut kynout (zdvojnásobí svůj objem).

  • krok 2

    Fólii odkryjte a pomocí prstů vytlačte do horní části těsta malé prohlubně, poté pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Větvičkou rozmarýnu rozetřete olej po chlebu a pečte 20–25 minut, dokud nevykyne a nezezlátne. Nechte zcela vychladnout a poté rozkrojte napůl.

  • krok 3

    Smíchejte všechny ingredience na olivový salát a okořeňte. Namočte štětec do zálivky ze salátu a potřete obě strany chleba.

  • krok 4

    Polovinu salátu rozetřete na spodní polovinu chleba. Na ní přidejte špenát, následně mozzarellu, salám a papriku, dochuťte solí a pepřem. Navrch dejte zbytek olivového salátu a přiklopte vrchní částí chleba. Pevně zabalte do fólie a před jídlem nechte alespoň hodinu odležet.

reklama
reklama
reklama
reklama