Snadný Italský piknikový bochník
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 8 porcí
Suroviny
- 250 g směs na přípravu chleba ciabatta
- olivový olej extra-virgin
- 1 lžíce rozmarýn
- 3 hrsti baby špenát
- 400 g mozzarella, na plátky
- 300 g červená paprika, sterilovaná, osušená a natrhaná na kousky
- 140 g italský tvrdý salám
OLIVOVÝ SALÁT
- 100 g zelené olivy, odpeckované a nasekané
- 1 šalotka, nadrobno nakrájená
- 2 lžičky kapary
- 1 lžíce vinný ocet červený
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu zahřejte na 220 °C. Vypracujte chlebové těsto podle návodu na obalu. Vytvarujte ho do plochého bochánku, dejte na plech pokrytý naolejovaným pečícím papírem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut kynout (zdvojnásobí svůj objem).
- KROK 2
Fólii odkryjte a pomocí prstů vytlačte do horní části těsta malé prohlubně, poté pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Větvičkou rozmarýnu rozetřete olej po chlebu a pečte 20–25 minut, dokud nevykyne a nezezlátne. Nechte zcela vychladnout a poté rozkrojte napůl.
- KROK 3
Smíchejte všechny ingredience na olivový salát a okořeňte. Namočte štětec do zálivky ze salátu a potřete obě strany chleba.
- KROK 4
Polovinu salátu rozetřete na spodní polovinu chleba. Na ní přidejte špenát, následně mozzarellu, salám a papriku, dochuťte solí a pepřem. Navrch dejte zbytek olivového salátu a přiklopte vrchní částí chleba. Pevně zabalte do fólie a před jídlem nechte alespoň hodinu odležet.