
Snadný kuřecí kotlík
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Kuřecí kotlík je snadný na přípravu a můžete ho snadno zamrazit. Proto udělejte rovnou hned dvojitou dávku. Uprostřed týdne pak máte večeři z mrazničky jako na dlani.
Přejít na suroviny
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 400 g kuřecí stehenní řízkyna kousky
- 1 ks cibulenajemno
- 3 ks mrkevnajemno
- 3 řapíky celernajemno
- 2 snítky tymián
- 1 ks bobkový list
- 600 ml vývarzeleninový nebo kuřecí
- 2 konzervy bílé fazoleodkapané
- petrželkanasekaná na ozdobu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal291
- tuky9g
- nasycené2g
- sacharidy24g
- cukry9g
- vláknina11g
- proteín30g
- sůl0.66g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře a smažte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte zeleninu a smažte ještě několik minut. Vmíchejte bylinky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte plamen, a přikryté vařte asi 40 minut.
krok 2
K masu přidejte fazole a 5 minut vařte. Přidejte petrželku a podávejte s křupavým chlebem.