Snadný kuřecí kotlík
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 400 g kuřecí stehenní řízky, na kousky
- 1 ks cibule, najemno
- 3 ks mrkev, najemno
- 3 řapíky celer, najemno
- 2 snítky tymián
- 1 ks bobkový list
- 600 ml vývar zeleninový nebo kuřecí
- 2 konzervy bílé fazole, odkapané
- petrželka, nasekaná na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře a smažte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte zeleninu a smažte ještě několik minut. Vmíchejte bylinky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte plamen, a přikryté vařte asi 40 minut.
- KROK 2
K masu přidejte fazole a 5 minut vařte. Přidejte petrželku a podávejte s křupavým chlebem.