reklama

Suroviny

  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 400 g kuřecí stehenní řízky, na kousky
  • 1 ks cibule, najemno
  • 3 ks mrkev, najemno
  • 3 řapíky celer, najemno
  • 2 snítky tymián
  • 1 ks bobkový list
  • 600 ml vývar zeleninový nebo kuřecí
  • 2 konzervy bílé fazole, odkapané
  • petrželka, nasekaná na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře a smažte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte zeleninu a smažte ještě několik minut. Vmíchejte bylinky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte plamen, a přikryté vařte asi 40 minut.

  • KROK 2

    K masu přidejte fazole a 5 minut vařte. Přidejte petrželku a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama