reklama

  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 400 g kuřecí stehenní řízky
    na kousky
  • 1 ks cibule
    najemno
  • 3 ks mrkev
    najemno
  • 3 řapíky celer
    najemno
  • 2 snítky tymián
  • 1 ks bobkový list
  • 600 ml vývar
    zeleninový nebo kuřecí
  • 2 konzervy bílé fazole
    odkapané
  • petrželka
    nasekaná na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal291
  • tuky9g
  • nasycené2g
  • sacharidy24g
  • cukry9g
  • vláknina11g
  • proteín30g
  • sůl0.66g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře a smažte, dokud lehce nezhnědne. Přidejte zeleninu a smažte ještě několik minut. Vmíchejte bylinky a zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Dobře promíchejte, snižte plamen, a přikryté vařte asi 40 minut.

  • krok 2

    K masu přidejte fazole a 5 minut vařte. Přidejte petrželku a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama